«Τυφλό Φως»: Εκεί όπου τίποτε δεν είναι όπως ακριβώς φαίνεται

Ένας τόπος μυστηριακός κι απόμακρος είναι το σκηνικό όπου εξελίσσεται το δυστοπικό μυθιστόρημα «Τυφλό Φως» του Αχιλλέα Φακατσέλη, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πηγή».

Εκεί φτάνει ο πρωταγωνιστής. Ανώνυμος και διαχρονικός ζει τις προσωπικές του περιπέτειες, ρίχνοντας φως στην αδιάκοπη προσπάθεια του ανθρώπου για μια καλύτερη κοινωνία.

Αμφισβητώντας κάθε παγιωμένη βεβαιότητα, περιπλανιέται στον στίβο της προσωπικής ανυπακοής για να φτάσει μέχρι τις συμπληγάδες που φράζουν κάθε απελευθερωτική απόπειρα.

Έτσι, το ταξίδι της ζωής του, καταλήγει εκεί που καταλήγουν όλα τα ταξίδια των ανθρώπων: σε έναν προσωπικό προορισμό, που ορίζει και την τελική αξία του ταξιδιού…

Βιογραφικό του συγγραφέα

Γόνος αστικής οικογένειας των Ιωαννίνων, ο συγγραφέας, Αχιλλέας Φακατσέλης, εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην ιστορική «Ελευθεροτυπία» και σε άλλες εφημερίδες των Αθηνών.

Στη διάρκεια μιας τετραετούς περιόδου ανεργίας, μετέφρασε βιβλία και συνεργάστηκε με περιοδικά μεγάλης κυκλοφορίας. Σε ηλικία 62 ετών διέκοψε τη δημοσιογραφία, φιλοδοξώντας να ασχοληθεί με τη λογοτεχνία.

Κοινωνικά χειραφετημένος -οπότε και πολιτικά ανένταχτος-, περιπλανήθηκε ως νεολαίος, κι ενήλιξ αργότερα, στις… εύφορες κοιλάδες της εξωκοινοβουλευτικής αμφισβήτησης, ώστε ουδέποτε έδρεψε καρπούς κομματικής υποταγής. Το «Τυφλό Φως» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης