Πολιτικοί του καφενείου

Με καφενόβιους πολιτικούς πορεύεται η χώρα...

Η πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι α-πε-λπι-στι-κή. Όλα μα όλα τα πολιτικά πρόσωπα, το μόνο που κάνουν είναι να συμμετέχουν σε καφενόβιες τηλεοπτικές συζητήσεις. Διαπληκτίζονται μεταξύ τους για εντελώς θεωρητικά (και ανούσια) ζητήματα, χωρίς κανένας τους να ασχολείται με την πραγματικότητα.

Ποια είναι η πραγματικότητα; Ότι η χώρα εδώ και δυο χρόνια ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ σε κανέναν απολύτως τομέα. Επίσης ότι ενώ είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ να επανακινηθεί η οικονομία δημιουργώντας δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, κανένας δεν ασχολείται. Δείτε πόσο αξιολύπητοι είναι όλοι όσοι συμμετέχουν στα τηλεοπτικά πάνελ. Οι μεν δημοσιογράφοι ρωτούν για τα ασήμαντα, δεν εμβαθύνουν πουθενά, δεν έχουν και οι ίδιοι ιδέα για το τι συμβαίνει. Οι δε πολιτικοί, αντί να σχεδιάζουν, να κυβερνούν και να διορθώνουν την πορεία της χώρας μόνο μιλούν στα πάνελ, χωρίς να λένε όμως... τίποτε.

Οι πολιτικοί μοιάζουν με εκείνους τους καφενόβιους τύπους που πάνε στο καφενείο, βγάζουν έναν λόγο της δεκάρας για το τι πρέπει να γίνει και μετά πάνε ήσυχοι στα σπίτια τους αφήνοντας τα πάντα στην τύχη. Μπορείτε να υποθέσετε αν αυτοί οι τύποι - οι πολιτικοί της απραξίας - μπορούν να κυβερνήσουν την χώρα. Μπορείτε επίσης να υποθέσετε αν έχουν ιδέα έστω, για το τι πρέπει να γίνει. Δεν έχουν. Όσο δεν ξεπετάγεται το καινούργιο και είναι το παλιό σύστημα που έχει ανακυκλωθεί, ελπίδα δεν φαίνεται να υπάρχει.

                          molonoti.gr