Όπως το είπε ο Αρκάς: Αυτοί που διαδήλωναν τώρα είναι στην εξουσία

Βγήκαν στην πλατεία για τη συνεχή φυγή των νέων που αναζητούν καλύτερη τύχη εκτός των συνόρων, στεγνώνοντας, ταυτόχρονα την Ελλάδα από τα μυαλά της. Πήγαν στην πλατεία Συντάγματος πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργανωτικής επιτροπής με κεντρικό σύνθημα «Παραιτηθείτε» και «Φύγετε- Μας εξαπατήσατε».

Ένα χρόνο μετά, και λίγες μέρες μετά την υπογραφή μιας ακόμη επώδυνης συμφωνίας για τη χώρα, οι διαδηλωτές συγκεντρώνονται χωρίς πολλά πανό και σημαίες - πλην ορισμένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δίνουν το στίγμα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού τους- το Κίνημα Παραιτηθείτε επιδιώκει διπλό στόχο: Αφενός να ακουστούν τα πολύ συγκεκριμένα αιτήματά του, αφετέρου να κάνει σαφές ότι δεν ήταν «πυροτέχνημα» και σκοπεύει να κάνει διακριτή την παρουσία του.

Σημειωτέον ότι από τα μεγάφωνα που είχαν στηθεί στην πλατεία Συντάγματος ακούγονταν αποσπάσματα από ομιλίες και υποσχέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα  τα καθημερινά του ψέματα - οι οποίες είτε έμειναν στα χαρτιά είτε διαψεύστηκαν.

Εμπνευστής της κίνησης «Παραιτηθείτε» είναι ο αρχιτέκτονας και εικαστικός Στάθης Στάικος, γνωστός στο διαδίκτυο και ως “Ethan Quinn”, ενώ ανάμεσα στους περίπου 50 συνδιοργανωτές συμπεριλαμβάνονται ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, η δημοσιογράφος Ελισσάβετ Ζητουνιάτη, οι επιχειρηματίες Γιώργος Τσουκαλαδάκης και Αλφρέντο Σαλτιέλ και η ιδιωτική υπάλληλος Μαρία Μπινιάκου.

Όπως λένε οι διοργανωτές, αποφάσισαν να επαναλάβουν αυτό που έκαναν και πέρυσι: πολίτες, χωρίς κομματικούς χρωματισμούς, ενώνονται και απευθύνουν κάλεσμα μέσω Facebook για συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Αίτημα η παραίτηση της κυβέρνησης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης