Όλοι απέναντι στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για το νέο μνημόνιο - Σκληρές οι αντιδράσεις στις Επιτροπές της Βουλής

Η νέα μνημονιακή συμφωνία της δεύτερης αξιολόγησης στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, ψηφίστηκε μόνο από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων. Ολοι οι άλλοι καταψήφισαν. 

Τώρα το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια από το πρωί της Τετάρτης για την τελική συζήτηση και ψήφισή του το βράδυ της Πέμπτης, ώστε να πάρει την οδό για την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και να καταστεί νόμος του κράτους.

Η ψηφοφορία στις Επιτροπές αποτέλεσε τη συμβολική αποτύπωση της πλήρους απομόνωσης της πλειοψηφίας, καθώς σύσσωμοι η αντιπολίτευση αλλά και το σύνολο των κοινωνικών φορέων που προσκλήθηκαν προς ακρόαση επί των ρυθμίσεων, σε μια μαραθώνια διαδικασία, επέκριναν με σφοδρότητα τις κυβερνητικές επιλογές.

Αξιοσημείωτο είναι πως στο σύνολό τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων απηύθυναν προειδοποιήσεις για επικείμενες μεγάλες αντιδράσεις, απροσδιόριστων επί του παρόντος της έκτασης και της έντασής τους.

«Αν δεν το αποσύρετε θα είμαστε απέναντι», τόνισε εκπρόσωπος στρατιωτικών. «Αποσύρετε το νομοσχέδιο ή αποσυρθείτε εσείς», ανέφερε εκπρόσωπος των λιμενικών. «Η κραυγή αγωνίας, θα γίνει κραυγή αγανάκτησης», επισήμανε εκπρόσωπος των αγροτών. Για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο εκπρόσωπος των αστυνομικών.

Τα σκληρά συνθήματα που έλεγαν οι του ΣΥΡΙΖΑ για προηγούμενα μνημόνια επιτιθέμενοι στις κυβερνήσεις που τα προωθούσαν, υπενθύμισε ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ.

Επικριτικοί για τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν τόσο τους ίδιους όσο και ευρύτερ την ελληνική κοινωνία, εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι δικαστών και εισαγγελέων, του δικηγορικού συλλόγου, του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου κ.ά.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι πως η κυβέρνηση φαίνεται να κατάφερε το «ακατόρθωτο»: να συσπειρώσει εναντίον της τους πάντες – ακόμα και εκείνους που «θεωρητικά» τα συμφέροντά τους ενίοτε φαίνονται να βρίσκονται σε σύγκρουση: φαρμακευτικές βιομηχανίες και φαρμακοποιούς, ιδιοκτήτες σχολείων αλλά και εκπαιδευτικούς στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, μικρομεσαίους επιχειρηματίες και εργαζομένους. Ιδιαίτερα ανήσυχοι εμφανίστηκαν και οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης