Ψήφισαν τα νέα μέτρα (154) έρχεται η πρόταση μομφής

Η πρόταση μομφής αφορά ΜΟΝΟ το Μακεδονικό και τιποτε άλλο. Η ΝΔ υποστηρίζει ότι μόνο για αυτό το θέμα η κυβέρνηση πρέπει να πέσει. Τι θα κάνουν οι ΑΝΕΛ; Μια ακόμη κωλοτούμπα φυσικά που όμως θα τους περιθωριοποιήσει δραματικά.

Η ΝΔ έχει βρεθέι ξαφνικά μέ ένα ισχυρό αφήγημα προς την κοινωνία το οποίο στηρίζεται στην εθνότητα και την γλώσσα που δίνει η κυβέρνηση ενώ ποτέ δεν υπήρχε σε διαπραγμάτευση. Συνεπώς το σ΄χεδιο να διχαστεί μέσω του Μακεδονικού λειτύργησε αντίστροφα: Την συσπείρωσε.

Έτσι λοιπόν, εστιασμένη αποκλειστικά στο ζήτημα της συμφωνίας με τα Σκόπια, θα είναι και η γραπτή πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής, σε συνέχεια της σχετικής προαναγγελίας εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη.

«Οφείλουμε να ασκήσουμε κάθε δικαίωμα που μας δίνει το Σύνταγμα και οι δημοκρατικοί θεσμοί της πατρίδας μας για να αποτρέψουμε τη δημιουργία επιζήμιων τετελεσμένων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εν λόγω πρόταση που συνυπογράφουν όλοι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

* Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Σε σύνολο 198 παρόντων βουλευτών, υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, στην ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει το ΚΚΕ, τάχθηκαν 154 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ 144 βουλευτές από την αντιπολίτευση ψήφισαν όχι.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης