Φώφη Γεννηματά: Αν ξαναφέρουν την απλή αναλογική να μην μας υπολογίζουν

Εκτιμώ ότι ο χρόνος για την κυβέρνηση μετράει αντίστροφα, δηλώνει στο «Βήμα» η Φώφη Γεννηματά και τονίζει ότι η παραμονή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία επιτείνει τα αδιέξοδα της χώρας. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής χαρακτηρίζει το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα για καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο ως την τρίτη απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού μετά το «σκίσιμο των  μνημονίων» του Ιανουαρίου και το «παράλληλο πρόγραμμα» του Σεπτεμβρίου του 2015. Τονίζει μάλιστα ότι στην πορεία προς τις κάλπες η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να κατασκευάσει εχθρούς στο πλαίσιο της συστηματικής απόπειρας ελέγχου της Δικαιοσύνης, των Ανεξάρτητων Αρχών, του Τύπου και των ΜΜΕ.
Σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες διευκρινίζει ότι «είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στη γραμμή του διακριτού και αυτόνομου ρόλου της παράταξης» αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει κάνει καμία συμφωνία με τον Γ. Παπανδρέου για τη μετεκλογική στρατηγική του κόμματος. «Η μόνη συμφωνία που υπάρχει και μας δεσμεύει όλους είναι η καθαρή εντολή των 212.000 προοδευτικών πολιτών για τη δημιουργία μιας ισχυρής παράταξης» αναφέρει και τονίζει ότι το ερώτημα για «τις συναντήσεις» με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντιστρέφεται προς εκείνους.
 
Η κυρία Γεννηματά, αναφερόμενη στα σενάρια που θέλουν το Μέγαρο Μαξίμου να επαναφέρει στη Βουλή νέο σχέδιο εκλογικού νόμου, βασισμένο στις προτάσεις της Κεντροαριστεράς, επισημαίνει ότι «δεν θα συμμετέχουμε σε επικοινωνιακού χαρακτήρα τακτικισμούς».
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης