Υψηλά στελέχη της ΝΔ αμφισβητούν την τακτική πόλωσης του κ. Σαμαρά - Έχει επιλέξει την άμετρη κινδυνολογία

Τα τρικ παραπλάνησης των πολιτών τελείωσαν για τον κ. Σαμαρά. Αποτέλεσμα να ενισχύεται μέσα στη ΝΔ η αντίδραση κατά των επιλογών του για νέο τσουνάμι κινδυνολογίας. Στα κλιμάκια του πρωθυπουργού κυριαρχεί και πάλι η άποψη ότι η Ν.Δ. πρέπει να πάει με στρατηγική υψηλών τόνων και πόλωσης, αλλά και με ενισχυμένη δόση κινδυνολογίας.

Η στρατηγική του κ. Σαμαρά - που δεν ακούει κανέναν μέσα στη ΝΔ πλην στενών συνεργατών του - φάνηκε και από το χθεσινό του μήνυμα που είπε, «είμαι εδώ (σσ. το ανέφερε τρεις φορές και είχε κατά βάση αποδέκτες πολλούς εντός της Ν.Δ.) για να εγγυηθώ ότι η χώρα θα φθάσει στο λιμάνι της ασφάλειας και της σταθερότητας, χωρίς να κινδυνεύσουν οι θυσίες που έγιναν μέχρι σήμερα, ούτε και η ανάκαμψη που ήδη έχει αρχίσει και να μην τεθεί σε κίνδυνο ή σε αμφισβήτηση η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη».

Πολλά κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. διαφωνούν με την στρατηγική της πόλωσης, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η επανεκλογή τους οπότε δεν υφίσταται θέμα δημόσιας διαφοροποίησης. Έτσι πολλοί υπουργοί και πρωτοκλασάτοι βουλευτές σιωπούν αν και διαφωνούν.

Ωστόσο τονίζουν ότι το 2015 δεν μπορεί να είναι 2012 (έχει ή παραχθεί πολιτικό αποτέλεσμα επί δυόμισι χρόνια) και πως η κινδυνολογία κάνει μεγάλο κακό στη χώρα.

Η τελική επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ πάντως είναι σαφής: πόλωση μέχρις εσχάτων. Τα περί τον Σαμαρά στελέχη επιμένουν ότι η Ν.Δ. μπορεί να ανατρέψει τις σημερινές εις βάρος της δημοσκοπήσεις και επικαλούνται το μεγάλο αριθμό πολιτών που δεν ήθελαν πρόωρες εκλογές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης