Υπαναχώρησε πάλι ο κ. Σαμαράς

Ο κ. Σαμαράς δέχεται τον κ. Παπαδήμο ως Πρωθυπουργό, τη συμμετοχή στελεχών του στη νέα κυβέρνηση και μετάθεση της ημερομηνίας εκλογών.

«Θα συμμετάσχουν και πολιτικά στελέχη στη νέα κυβέρνηση. Το θέμα του πρωθυπουργού πρέπει να κλείσει άμεσα...Περιμένουμε τις ανακοινώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται επίσης να είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε σημαντική υπαναχώρηση μεταθέτοντας τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών πέραν της 19ης Φεβρουαρίου ικανοποιώντας έτσι δύο βασικούς όρους που είχε θέσει ως προϋπόθεση για να αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού ο Λουκάς Παπαδήμος.

Οπως μεταδίδεται ο κ. Παν. Ρουμελιώτης έρχεται στην Αθήνα μεταφέροντας το γράμμα του ΔΝΤ με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης και την συμμετοχή του ταμείου στο νέο δανειακό πρόγραμμα.

Στο μεταξύ με σχετική ευκολία η Ελλάδα άντλησε 1.3 δισ. ευρώ από έντοκα γραμμάτια. Η προσφορά υπερκαλύφθηκε κατά 2,5 φορές, ένδειξη ότι η αγορά αρχίζει να εμπιστεύεται πάλι τη χώρα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης