Τόσκασε ο Ξηρός; Κι άλλα μέτρα καταστολης

ανώνυμος φυλακισμένος

Νέα μέτρα καταστολής είναι η κρατική απάντηση στην εξαφάνιση Ξηρού. Το μέλος της 17 Νοέμβρη αν και σε 2 χρόνια θα μπορούσε να αποφυλακιστεί υπό όρους, προτίμησε μετά από 6 άδειες που του δόθηκαν (και επέστρεψε) αυτή τη φορά να εξαφανιστεί.

Ποιά είναι τα νέα μέτρα καταστολής; Εντός 100 ημερών θα λειτουργήσει φυλακή υψίστης ασφαλείας για επικίνδυνους κακοποιούς και τρομοκράτες. Επίσης θα υπάρξει τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να μη χορηγούνται άδειες σε καταδικασμένους για τρομοκρατία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία, σύμφωνα με την οποία οι καταδικασθέντες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση δεν θα λαμβάνουν άδειες εξόδου από τις φυλακές.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την μη παρουσίαση του Χριστόδουλου Ξηρού στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτιας Χαλκιδικής, όπως είχε την υποχρέωση, κάτι δηλαδή που σήμανε την διαφυγή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι επανεξετάζεται το όλο νομοθετικό πλαίσιο χορήγησης αδειών σε κατάδικους και ειδικά σε αυτούς που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης