Τσίπρας σε Σουλτς και ΕΚΤ: Σταματήστε τις πολιτικές παρεμβάσεις στην Ελλάδα

Πολλαπλά μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδας θέλησε να στείλει χθες το απόγευμα με τρεις παρεμβάσεις του ο Αλέξης Τσίπρας ώστε να σταματήσει το κινδυνολογικό κλίμα στο εσωτερικό της χώρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε με πρωτοβουλία του τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, προκειμένου να του εκφράσει τη δυσφορία του για τις δηλώσεις Γιούνκερ υπέρ της κυβέρνησης. 

Ο Αλ. Τσίπρας, μάλιστα, στη γενικότερη πολιτική συζήτηση που έγινε, έθεσε συνολικότερο θέμα συμπεριφορών θεσμικών παραγόντων της ΕΕ σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με πηγές της Κουμουνδούρου ο Μ. Σουλτς εξέφρασε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τη διαφωνία του με τις παρεμβάσεις στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.

Συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα επικοινώνησαν επίσης με το περιβάλλον του Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στο οποίο και διαμαρτυρήθηκαν για τις δηλώσεις του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζήτησαν την παρέμβαση της ηγεσίας της ΕΚΤ προκειμένου να μην προκληθεί κρίση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τις ενέργειες της διοίκησης της Τραπέζης της Ελλάδος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης