Τσίπρας -Καμμένος βόλεψε ο ένας τον άλλον με μια "συμφωνία κυρίων" με πρωτοφανείς χειρισμούς παρακμής

Τα κανόνισαν μια χαρά Τσίπρας και ΚαμμένοςΟ Τσίπρας έχει 151 και για ψήφο εμπιστοσύνης και για τις Πρέσεπς, ο Καμμένος έχει όσους χρειάζεται για να είναι κόμμα μέσα στη Βουλή οι ΑΝΕΛ. Αυτό επιτυγχάνεται με μια παγκόσμια πρωτοτυπία: Να κρατά ο Καμμένος βουλευτές στην δύναμη των ΑΝΕΛ ενώ στην ουσία έχουν προσχωρήσει 100% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ας δούμε τώρα ποιοι είναι οι βουλευτές που προσφέρουν το 151 στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖ, με πρώτη ψηφοφορία την ερχόμενη Τετάρτη.

* Σην ψήφο εμπιστοσύνης βέβαιο πρέπει να θεωρείται πως θα την υπερψηφίσει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπακώστα. Στην ίδια λογική κινούνται και τα δύο μέλη του υπουργικού συμβουλίου Ελενα Κουντουρά και Βασ. Κόκκαλης. Επίσης ο κ. Παπαχριστόπουλος. Στο άθροισμα εκείνων πως θα στηρίξουν την κυβέρνηση προστίθεται και ο Κ. Ζουράρις. Ακόμη και ο κ. Δανέλλης από το Ποτάμι.

* Για ια τη συμφωνία των Πρεσπών, η «σύνθεση» των βουλευτών που προτίθεται να υπερψηφίσει έχει ως εξής: Στους 145 του ΣΥΡΙΖΑ προστίθενται σίγουρα τέσσερις βουλευτές του Ποταμιού. Ο πρόεδρος Στ. Θεοδωράκης, ο αντιπρόεδρος Γ. Μαυρωτάς, ο Σπ. Λυκούδης και ο Σπ. Δανέλλης θα στηρίξουν «για εθνικούς λόγους» τη συμφωνία, ανεβάζοντας τον αριθμό στο 149.

Ο Θαν. Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ είναι σίγουρα ο 150ός, ενώ η κ. Κατερίνα Παπακώστα, η οποία έχει δηλώσει πως «θα ζυγίσει το εθνικό συμφέρον» και θα πράξει ανάλογα, θεωρείται πως θα υπερψηφίσει δίνοντας την απαραίτητη πλειοψηφία των 151.

Ο αριθμός δυνητικά μπορεί να ανέβει και άλλο. Για παράδειγμα η κ. Κουντουρά, η οποία πάντως δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της, φέρεται πολύ κοντά στο να υπερψηφίσει. Στις θετικές ψήφους πρέπει να προσμετρηθεί και ο Θαν. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος εξαρχής είχε εκφραστεί θετικά για τη συμφωνία. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης