Τροπολογία Μητσοτάκη για μη κόψιμο των συντάξεων - Ανάλογες κινήσεις και από ΔΗΣΥ - ΚΚΕ

Tροπολογία για τη μη μείωση συντάξεων προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες από ΔΗΣΥ και ΚΚΕ για ακύρωση περικοπών στις συντάξεις.

Με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε ουσιαστικά στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα ότι «επιθυμεί διακαώς τις εν λόγω περικοπές».

«Από τα υπόγεια του Μαξίμου διακινούνται διάφορα σενάρια περί αναστολής των μέτρων σε περίπτωση υπεραπόδοσης. Οι περικοπές δεν προβλέπονταν και ήταν εντελώς αχρείαστες. Είναι το τίμημα της προσωπικής σας αναξιοπιστίας. Εμείς δεν ψηφίσαμε τις περικοπές.

Εχετε θράσος κύριε Τσίπρα, εμείς ήμασταν ενάντια στις περικοπές», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «μεταξύ του διπλού νομίσματος Βαρουφάκη και των μνημονίων που έρχονται γραμμένα στα αγγλικά, υπάρχει και ο δικός μας δρόμος: Ο δρόμος του μέτρου, της αλήθειας και της πειστικής επιχειρηματολογίας.

Ο ρόλος του ισότιμου συνομιλητή και όχι του επαναστάτη που μετατρέπεται σε "yes man". Καταθέτω τροπολογία για να μην ισχύσει η περικοπή των συντάξεων. Εμείς την ψηφίζουμε γιατί είμαστε ενάντια στο κόψιμο τους. Τις καταψηφίσαμε, όταν εσείς τις ψηφίζατε. Ελάτε να την ψηφίσουμε μαζί. Τώρα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης