Τριπλό τρικ Σαμαρά για να προλάβει την επερχόμενη ήττα των ευρωεκλογών

Δίπλα από το κλασικό "εμπόριο ελπίδας" (δηλαδή τα απαράδεκτα ψεύδη περί ανάπτυξης) που επί 18 μήνες εφαρμόζουν σε καθημερινή βάση Σαμαράς και Βενιζέλος, ετοιμάζεται και ένα σχέδιο με επικοινωνιακά τρίκ ώστε να αποφευχθεί η εκλογική ήττα του δικομματισμού στις ευρωεκλογές του Μαίου.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τρία βασικά... τρικ που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Θα διατυπωθούν δε σε μια αγορά που πεθαίνει καθημερινά, ζώντας ακόμα χειρότερες μέρες από αυτές του 2013.

Τα τρία τρικ Σαμαρά είναι :

1. Η περίφημη έξοδος (ύστερα μάλιστα από τετραετή αποκλεισμό), στις διεθνείς αγορές. Ο κ. Σαμαράς θα υποστηρίζει ότι αυτή η έξοδος θα είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στην ελληνική οικονομία βεβαιώνοντας ότι αυτή η έξοδος θα φέρει "χαμηλότερο κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων από τις διεθνείς αγορές".

2. Το περίφημο (επίσης πλασματικό) πλεόνασμα, το οποίο θα φέρει τη διανομή του 70% αυτού του ποσού σε κοινωνικές ομάδες ώστε να "αποκατασταθούν αδικίες".

3. Η ελάφρυνση του χρέους. Οι πάντες γνωρίζουν ότι η Ευρώπη της Μέρκελ το έχει ήδη εγκρίνει, απλά θέλουν να ανακοινωθεί την σωστή στιγμή για να ενισχυθεί πολιτικά ο κ. Σαμαράς. Έχουν αποφασίσει μείωση των επιτοκίων και της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής από τα 30 στα 50 χρόνια.(Το κούρεμα μένει για αργότερα αν και δεν αποκλείεται).
Με αυτά τα τρία τρικ. ο κ. Σαμαράς θέλει να καθυσυχάσει και τους Έλληνες πολίτες (φεύγουμε από τα μνημόνια) και τους Ευρωπαίους (θα ισχυρίζονται ότι το πρόγραμμά τους στην Ελλάδα "βγαίνει").
Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα. Η αγορά καταρρέει με την ρευστότητα να είναι χειρότερη από ποτέ και η απόγνωση και η απελπισία να πολλαπλασιάζονται. Ο μόνος λόγος που η κυβέρνηση Σαμαρά αντέχει είναι η ανικανότητα της αντιπολίτευσης να εμφανίσει μια πειστική εναλλακτική λύση για την χώρα.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης