Τρείς υπουργοί της ΝΔ σε ανάκριση για κακουργηματική απιστία για τα C4I

Απόφαση για νέα ανάκριση για το σκάνδαλο της προμήθειας του C4I από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών με κεντρικά πρόωπα τρεις πολιτικούς: Πολύδωρας, Παυλόπουλος, Μαρκογιαννάκης!

Η Δικαιοσύνη μπορεί να εξετάσει και «τη δράση των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται, ως αναγκαίο παρεμπίπτον ζήτημα» και αυτό δεν απαγορεύεται από το Σύνταγμα, σύμφωνα με ρητή απόφαση των μελών του Συμβουλίου, παρότι υπάρχει θέμα παραγραφής.

Επίσης πρέπει να ελεγχθούν ποινικά από την πλευρά της Siemens ο διευθυντής κ. Διονύσης Δενδρινός, αλλά και οι Αμερικανοί οι οποίοι υπέγραψαν τη σύμβαση (εταιρεία SAIC) διότι «προκάλεσαν στα πολιτικά πρόσωπα την απόφαση να τελέσουν τα κακουργήματα της απιστίας, αλλά και της ψευδούς βεβαίωσης». Παράλληλα ποινική δίωξη έχει ήδη ασκηθεί και εναντίον των μελών της Επιτροπής Παραλαβής του Συστήματος για ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση.

Τι αναφέρει το παραπεμπτικό; "... Οι σχετικές συμφωνίες που υπογράφηκαν αντίστοιχα από τους τότε υπουργούς Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα και Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και της εταιρείας SAIC ήταν επιζήμιες για το Ελληνικό Δημόσιο. Αλλά και ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αγνοώντας παντελώς τις εκθέσεις των τεχνικών προέβη και αυτός σε ζημιώδη διαχειριστική πράξη για το Ελληνικό Δημόσιο από την οποία επήλθε ελάττωση της δημόσιας περιουσίας".

Στη συνέχεια αναγνωρίζεται από τον εισαγγελέα ότι οι τρεις δεν μπορούν να γίνουν κατηγορούμενοι, λόγω παραγραφής, αλλά - όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα 'βήμα" - καταλήγει με την εξής κρίση:

«Προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι τελέστηκε κατά αντικειμενικά στοιχεία η πράξη της κακουργηματικής απιστίας περί την υπηρεσία του άρθρου 256 Π. Κ. σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 1 του νόμου 1608/50».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Κωσταρέλλο πρέπει να γίνει νέα ανάκριση από την ανακρίτρια και για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία, καλώντας ως κατηγορουμένους τόσο τους εκπροσώπους της SAIC όσο και της υπεργολάβου Siemens.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης