Το molonoti παρουσιάζει τα εννέα πεθαμένα κόμματα που χωρίς σχέδιο και επαφή με την κοινωνία ζητούν την ψήφο των Ελλήνων - Σήμερα: Η μακαριότητα της ΝΔ και το νεκρό ΠΑΣΟΚ

Εννέα νεκρά από κάθε μορφή δημιουργίας κόμματα είναι πιθανό να εισέλθουν στη Βουλή. Κανένα δεν έχει πρόγραμμα, το ψεύδος, η απραξία, η ανοησία κυριαρχούν στην καθημερινότητά τους. Ποτέ η Ελλάδα δεν είχε τόσο ασήμαντους και επικίνδυνους ανθρώπους στον δημόσιο βίο της.

Είναι μαθηματικά βέβαιον λοιπόν ότι  κατάρρευση θα συνεχιστεί και πώς ελπίδα δεν υπάρχει. Η χώρα θα συνεχίσει να έχει πολιτικό κενό, κοινωνική και οικονομική κρίση, σύντομα θα γίνουν και πάλι εκλογές και μόνο όταν εμφανιστεί ένα νέο κόμμα εξουσίας θα έρθει και η λύση.

Το molonoti.gr παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα ακριβώς αυτά τα κόμματα της συμφοράς. Τα παρουσιάσουμε ένα ένα και στο τέλος να γράψουμε την τελική μας εκτίμηση για το τι θα συμβεί. Ξεκινήσαμε με τα κόμματα της συγκυβέρνησης: ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζουμε με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

ΝΔ: ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΕΝΑΗΣ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Φανταστείτε κάποιους να φοράνε τα καθαρά τους ρούχα, τα "καλά" μας που λέγαμε κάποτε και να βγαίνουν πράοι, ήρεμοι και χαμογελαστοί στα πάρκα, να χαζέψουν τις πεταλούδες, να μυρίσουν λουλούδια και να ανταλλάξουν  χειραψίες με τους περιπατητές. Την ίδια ώρα όμως, η περιοχή να φλέγεται βομβαρδιζόμενη, καιόμενη και κατεστραμμένη. Αυτή είναι σήμερα η ΝΔ.

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ άδειαζε τα κρατικά ταμεία, έκλεινε τις τράπεζες, κατέστρεφε την οικονομία, έκλεβε το ΕΣΠΑ, σταματούσε τα δημόσια έργα, ψευδόταν ολημερίς, η ΝΔ του ζητούσε να... παραμείνει στην εξουσία! Δεν έβλεπε κανένα λόγο να γίνουν εκλογές.

Αντί η ΝΔ να εκπονήσει άμεσα ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα με συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης των πολιτών και των επιχειρήσεων, αντί να ζητά την αλλαγή του Συντάγματος ώστε να επαναλειτουργήσουν οι θεσμοί και να επανέλθει η Δημοκρατία στη χώρα, αντί να ετοιμαστεί για να ζητήσει να εκδιώξουν οι πολίτες τον καταστροφέα της χώρας, τι κάνει τόσο καιρό;  Βολτούλες ανάμεσα στα αποκαίδια που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντάς τον να συνεχίσει να καταστρέφει..!

Σήμερα που μιλάμε, με... προσωρινό πρόεδρο (Μεϊμαράκης) και χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο για οτιδήποτε κάνουν εκλογές διαμαρτυρόμενοι μάλιστα που θα γίνουν στις 20 αντί στις... 27 Σεπτεμβρίου. Τι άλλο να σχολιάσει κανείς;

ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΠΑΣΟΚ

Στην νευρολογία υπάρχει μια σπάνια διαταραχή, το σύνδρομο Κοτάρ. Ένας άνθρωπος νομίζει με απόλυτη σιγουριά ότι είναι νεκρός αν και... περπατά. Το σύνδρομο Κοτάρ  περιγράφει εύστοχα και την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ αλλά με την ακριβώς αντίθετη οπτική: Ενώ είναι νεκρό νομίζει ότι είναι ζωντανό.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ιδέα τι μέρα είναι σήμερα, αν είναι πρωί ή βράδυ αν είναι σοσιαλιστές ή ακροδεξιοί, αν πρέπει να πάρουν ομπρέλα ή ζακέτα πριν βγουν. Δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στην πραγματική ζωή. Τι θα γίνει με 3.500.000 Έλληνες οφειλέτες που δεν μπόρεσαν να μπουν στην ρύθμιση των 100 δόσεων; Δεν ξέρουν. Υπάρχουν τόσοι οφειλέτες; Αλήθεια; 

Θα πρέπει να καταργηθεί η φορολογική ενημερότητα αν κάποιος οφειλέτης θέλει να πουλά κουλούρια στις πλατείες; Δεν το ξέρουν, σοβαρά χρειάζεται ενημερότητα; Να πληρώνονται με το μήνα τα τέλη κυκλοφορίας, για όλα μαζί δεν το μπορούν; Τι υπάρχουν και τέλη κυκλοφορίας; Δεν το ξέρουν.

Μιλάμε για έναν νεκρό πολιτικό οργανισμός που δεν έχει καμία απολύτως επικοινωνία με την πραγματική ζωή, ούτε φυσικά σχέδιο για οτιδήποτε. Παίρνει ένα 4% από παλιούς δημοκράτες που δεν πάει το χέρι  τους να ψηφίσουν κάτι άλλο και κάποια νέα πρόσωπα που το βρήκαν καλή ιδέα να ενταχθούν σε αυτό.

Μπορεί να γίνει νεκρανάσταση; Ναι μπορεί, αν απαντήσουν σε ένα ερώτημα: ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ; Θα πρέπει να κατέβουν ξανά στην κοινωνία, να αφουγκραστούν τον πόνο των ανθρώπων και να κάνουν σημαία τους τα προβλήματά τους. Είναι πιο εύκολο όμως να τα βρουν με την... ανύπαρκτη ΔΗΜΑΡ.

ΑΥΡΙΟ: Το ήδη ηττημένο Ποτάμι και το γαλατικό χωριό του ΚΚΕ

Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΝ ΨΕΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΣΗΣ

Στην μεταπολίτευση η Ελλάδα κυβερνήθηκε ενοχικά απέναντι στην Αριστερά. Ο προσανατολισμός ήταν πολιτικές που δήθεν διόρθωναν τους διωγμούς που είχε υποστεί στον εμφύλιο και στην χούντα (αλλά και ενδιάμεσα), ενώ η Αριστερά ποτέ δεν κρινόταν. Ήταν το αιώνιο θύμα που έπρεπε να έχει αντίστοιχο σεβασμό ακόμα και αν κατέστρεφε η ίδια πια. (Και κατέστρεφε ξεκινώντας από τον Συνδικαλισμό και την τυφλή καταδίκη της επιχειρηματικότητας).

Έτσι εξηγείται πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενώ διέλυσε τη χώρα και ψεύδεται συνεχώς, είχε και έχει αποδοχή. Οι πολιτικές ενοχές του παρελθόντος καλά κρατούν και σήμερα. 

Υπάρχει όμως η σκληρή αλήθεια που κάθε πολίτης που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να την λάβει υπόψιν του. Οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψαν την οικονομία, κουρέλιασαν το Σύνταγμα, άδειασαν τα κρατικά ταμεία, σταμάτησαν τα δημόσια έργα, έκλεψαν το ΕΣΠΑ και αποθεματικά, διέλυσαν ότι ήταν όρθιο. Τα έκαναν μη έχοντας κανένα απολύτως σχέδιο για τη χώρα.

Ακόμα χειρότερα φτύνοντας έναν - έναν από εμάς κατάμουτρα, ψεύδονταν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είναι αυτό σχέση πολιτικού με πολίτη; Να δεσμεύεσαι για 13η σύνταξη και να του κόβεις την... 12η; Να καταργείς τον ΕΝΦΙΑ μονιμοποιώντας τον; Να υπόσχεσαι αφορόλόγητα 12.000 ευρώ και να φορολογείς ακόμη και το μηδενικό εισόδημα του άνεργου με τεκμήρια; Να λες ότι δεν θα κάνεις ούτε δημοψήφισμα ούτε εκλογές και να τις κάνεις; Να λες ότι θα ανοίξεις τις Τράπεζες σε 48 ώρες και να είναι ακόμα κλειστές;

Και φτάνουμε στον πάτο: Για όλα αυτά τα ψεύδη και την ανικανότητα τους, θριαμβολογούν, διαστρέφουν την αλήθεια, φοβερίζουν και απειλούν με "αποφασίζω και διατάζω", μόνο αυτοί είναι η μαγική λύση για την χώρα όλοι οι άλλοι είναι δολοπλόκοι και άχρηστοι! Δοξάστε τους!

Τους αντέχετε; Ψηφίστε τους, αλλά να ξέρετε ότι στις συσκέψεις που κάνουν πλέον στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου δεν ασχολούνται με τι μέτρα πρέπει να πάρουν για να ανακουφίσουν τον άνθρωπο και την επιχείρηση, αλλά  με τι τρικ θα σας παραπλανήσουν για να τους ξαναπιστέψετε. Τι ανύπαρκτα μέτρα θα ανακοινώσουν για να σας ξαναδουλέψουν!

Είναι μακράν η χειρότερη και η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ τα τελευταία εξήντα χρόνια. Μην πιστεύετε εμένα, απλά γράψτε σε ένα λευκό χαρτί πόσες καταστροφές επέφεραν. Χαρτί είπαμε; Πάρτε καλύτερα ένα ολόκληρο μπλοκ.

ΟΙ ΑΝΕΛ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ (κι ας κάνουν ότι θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ)

Με αντάλλαγμα  το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να παίζει - μόνο στο μυαλό του ευτυχώς - ο ακροδεξιός Καμμένος με τα μεγάλα εθνικά θέματα, αυτό το κόμμα - μόρφωμα άφησε τον ΣΥΡΙΖΑ ελεύθερο να καταστρέφει. "Δώστε μου ένα υπουργείο να παίζω και εσείς κάντε ότι θέλετε" ήταν η συμφωνία. Αυτός κι αν πρέπει να πάει σπίτι του, να αποστρατευτεί από την πολιτική οριστικά. Τώρα έχει το θράσος να μιλά για... δικαίωση, κόκκινες γραμμές και μνημόνιο ανάπτυξης! Δολοφονούν και τις λέξεις οι της συγκυβέρνησης.

ΑΥΡΙΟ: Η αμέριμνη ΝΔ (στον κόσμο της) και το νεκρό ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης