Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ είναι: Απλή αναλογική, ψήφιση από 200 βουλευτές και εκλογές όταν η λαϊκή οργή διογκωθεί

"Ο κ. Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές με το ίδιο εκλογικό σύστημα που τις κέρδισε". Η δήλωση αυτή του κ. Μητσοτάκη έγινε πριν λίγες ημέρες στον Σκάι και συνοδεύτηκε από δυο ακόμη παρατηρήσεις: α) Ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορέσει να βρεί τους 200 βουλευτές που απαιτούνται για να περάσει νέο εκλογικό νόμο ώστε να ισχύσει αμέσως και β) Ακόμα και αν συναινέσουν τα κόμματα του Δημοκρατικού τόξου, χρειάζονται και οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής.

Τα παραππανω τα γνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό αποφάσισαν να προτείνουν απλή αναλογική! Με τον τρόπο αυτό επιχειρούν να απομονώσουν τη ΝΔ και να συνεννοηθούν με τα υπόλοιπα κόμματα για συγκυβέρνηση. Ο στόχος είναι: Πρώτη η ΝΔ αλλά... αντιπολίτευση.

Μόνο θέμα που συζητούν ακόμη είναι το όριο του 3% για είσοδο στην Βουλή (που λειτουργεί αποτρεπτικά για τους Μουσουλμάνους της Θράκης). Θέλουν να μειώσουν το όριο ώστε να "εξυπηρετήσουν" τον Καμμένο αλλά και να πάρουν στήριξη από το Ποτάμι. Αν το κάνουν θα βάλουν περιορισμό το κόμμα να έχει σε όλες τις εκλογικές περιφέρεις ψηφοδέλτια.

(Αυτό είναι λίγο επικίνδυνο βέβαια αφού οι Μουσουλμάνοι εύκολα θα μπορούσαν να το κάνουν ακόμα και με μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων).

Στον ΣΥΡΙΖΑ πλέον βιάζονται. Επειδή το Φθινόπωρο θα υπάρξει λαϊκή οργή θέλουν να έχουν την διέξοδο νέων εκλογών ώστε μια επόμενη κυβέρνηση συνεργασίας με κύρι κορμό τους ίδιους να αποσυμπιέσει την κατάσταση.

Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ το σαββατοκύριακο  25 και 26 Ιουνίου θα συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για να διαμορφώσει το τελικό πλαίσιο των προτάσεων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης