Το πολιτικό σύστημα επιχειρεί να "κουκουλώσει" τα δικά του οικονομικά εγκλήματα.

Μουζακίτης-Πεπόνης

Σοβαρότατες υποθέσεις που αφορούσαν δημόσιο χρήμα και πως το διαχειρίστηκαν πολιτικοί, μένουν στον "αέρα", μετά την παραίτηση-βόμβα των δύο οικονομικών εισαγγελέων, των κ.κ. Σπύρου Μουζακίτη και Γρηγόρη Πεπόνη. Οι δύο υψηλοί δικαστικοί λειτουργοί χειριζόντουσαν υποθέσεις εμπλοκής πολιτικών με χρήμα, όπως:

1. Την νομιμότητα των δανειοδοτήσεων από Τράπεζες, των δύο μεγάλων κομμάτων.

2. Τις μίζες για την αγορά των γερμανικών υποβρυχίων.

3. Την μή είσπραξη βεβαιωμένων προστίμων λαθρεμπορίας καυσίμων, με "άνωθεν παρέμβαση".

4. Το "μαγείρεμα" του δημόσιου ελλείματος του 2009, που οδήγησε σε μνημονιακά μέτρα.

5. Του φάκελλου του CDS και των υπεράκτιων εταιρειών, πολιτικών και άλλων ισχυρών προσώπων.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς παραιτήθηκαν βεβαιώνοντας ότι πιέζονται από πολιτικά πρόσωπα τόσο ώστε να μην μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η... απόφαση του υπ. Οικονομικών, να καταργηθεί με σχέδιο νόμου το τμήμα τους και τις υποθέσεις αυτές να τις αναλάβει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου..!

Η στάση αυτή των δύο οικονομικών εισαγγελέων, υπογραμμίζει την προσπάθεια της Δικαιοσύνης να απαλλαγεί από τον μακροχρόνιο ασφυκτικό εναγκαλισμό της πολιτικής εξουσίας και να λειτουργεί επιτέλους αυτοδύναμα. Η αποτυχία των πολιτικών να εγγυηθούν την διαφάνεια και την ανεξαρτησία των θεσμών, βρίσκει πλέον αντιστάσεις.

ΤΙ ΛΕΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Αποδεχθήκαμε ασμένως τον διορισμό μας, εμφορούμενοι από ειλικρινή διάθεση προσφοράς και βαθιά προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον μας. Δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί ούτε να εξασφαλίσουμε την ανοχή των παντός είδους πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων, έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία με γνώμονα τη νομιμότητα ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Μας κοινοποιήθηκε σχέδιο νόμου όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία με την οποία επιχειρείται η αντικατάσταση και η απαλλαγή από την παρουσία μας.

Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μια θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που αναπτύσσονται και δραστηριοποιούνται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης