Το διαφθαρμένο πελατειακό κράτος θα βάλει τάξη στα... αυθαίρετα σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα που ξεκινά με... 250 προσλήψεις

Με ένα διεφθαρμένο κράτος που το έστησν ΟΛΟΙ μαζί (κυβερνήσεις και κόμματα της αντιπολίτευσης) ο κ. Τσίπρας στα σοβαρά ανήγγειλε είκοσι "δράσεις" οι οποίες λέει, "θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται άμεσα, για την προστασία και τον έλεγχο του δομημένου περιβάλλοντος, τόσο στην Αττική, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα".

Ποιος θα τα εφαρμόσει; Ο πολεοδόμος που είναι του κόμματος και λαδώνεται, ή το κόμμα που όταν κυβερνά ψηφίζει νύχτες τροπολογίες νομιμοποιήσεων;

Μάλιστα ο κ. Τσ'ιπρας από τη θέση του πρωθυπουργού, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «αντί να κάνουν έστω και λίγη αυτοκριτική όσοι κυβέρνησαν την Ελλάδα τέσσερις και πλέον δεκαετίες, οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, κουνούν το δάκτυλο στην κυβέρνηση και αντιμετωπίζουν την τραγωδία ως πολιτική ευκαιρία». Και που ήταν η αριστερρά όταν στηνόταν το κομματικό κράτος από το 1981 και μετά; Ζητούσε περισσότερες νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων.

Οι 20 δράσεις που ανήγγειλε ο κ. Τσίπρας είναι 3.200 κατεδαφίσεις, άμεση καταδάφιση κάθε νέου αυθαίρετου, παράκαμψη των υπαλλήλων που λαδώνονται μέσω του υπουργείου, φυσικά... 250 προσλήψεις - και βλέπουμε - για την καταγραφή όλων των αυθαιρέτων, οριοθέτηση ρεμάτων, χάρτες αιγιαλού και άλλα συναφή.

Τίποτε από τα παραπάνω (πλην των προσλήψεων και κάποιων ανώδυνων κατεδαφίσεων) δεν πρόκειται να γίνει.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης