Το βαθύ... κόμμα πρόβλημα για τον κ. Μητσοτάκη

Ο παλαιοκοκομματισμός είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον κ. Μητσοτάκη. Μπορεί να έχει κερδίσει την μάχη του "ψεύδους" μιλώντας σταθερά με ειλικρίνεια προς την κοινωνία, ωστόσο πρόσωπα δεμένα με το παρελθόν, κρατούν ένα μέρος της ΝΔ σε ομηρία προσδοκώντας καρέκλες μετα την αναμενόμενη εκλογική νίκη.

Υπήρξαν κρούσματα όπως του Γιακουμάτου, του Κασαπίδη ή αυτών που υπέγραψαν υπέρ του... Τάματος του Έθνους που τους "μάζεψε". Αρκεί; Ο κ. Μείμαράκης π.χ. με πεζοδρομιακή έκφραση αποφάσισε να μιλήσει:

"Τα εκ του ασφαλούς “δεν ψηφίζω” είναι τσάμπα μαγκιές" είπε ο κ. Μεϊμαράκης, όταν "ρωτήθηκε" (δηλαδή έβαλε να τον ρωτήσουν), για την απόφαση της ΝΔ να καταψηφίσει τα μέτρα που θα συμφωνηθούν με τους Θεσμούς.

Η "ερώτηση" του έγινε λίγο μετά από δήλωση του κ. Μ. Βορίδη ότι, κατά την άποψή του, το κόμμα της Ν.Δ. δεν θα έπρεπε να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο το 2015.

«Είναι εντελώς διαφορετική η κατάσταση (σ.σ το 2015 και σήμερα) διότι ο Τσίπρας δεν είχε πλειοψηφία, στη συμφωνία του Σεπτεμβρίου. Ενώ τώρα εκ του ασφαλούς κάνεις τον μάγκα και λες δεν τα ψηφίζω. Αν είχες 145 βουλευτές και μπορεί να έβγαινες από το ευρώ τι θα έκανες;» αναρωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης.

"Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τρία τέσσερα βασικά πράγματα που αφορούν στην κρίση. Την ίδια πολιτική εφαρμόζουμε κι εμείς κι ο ΣΥΡΙΖΑ και την ίδια θα χρειαστεί να συνεχίσουμε εάν εκλεγούμε κυβέρνηση»" είπε ακόμη ο κ. Μεϊμαράκης, δίνοντας μια εντελώς δική του γραμμή στο κόμμα της ΝΔ.

Από τη Ν.Δ., πάντως, επιχειρούσαν να ρίξουν τους τόνους, σχολιάζοντας ότι όσα είπε ο κ. Μεϊαμαράκης δεν αφορούσαν στην ηγεσία της Ν.Δ αλλά μάλλον σε όσα είχε πει νωρίτερα ο κ. Μάκης Βορίδης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης