Το "Βήμα" δεν κυκλοφορεί. Ντροπή σε όλους

Εφημερίδες σαν το "Βήμα" δεν προσφέρουν ενημέρωση με την στενή έννοια του όρου αλλά είναι πολιτισμικά προϊόντα - κυματοθραύστες στην ευτέλεια και την ασημαντότητα. Εκατοντάδες άνθρωποι του πνεύματος και της Τέχνης, προσφέρουν με την βαθιά σκέψη τους και μέσα από κείμενα το φως απέναντι στον σκοταδισμό ελεεινών εντύπων που απευθύνονται στα χαμηλά ένστικτα των ανθρώπων.

Εφημερίδες σαν το "Βήμα" και την "Καθημερινή" (πιθανόν και 2-3 ακόμη) κρατούν άμυνα σε μια εποχή όπου η ψευδολογία, οι λεκτικοί τραμπουκισμοί, η τιποτολογία κυριαρχούν. Εφημερίδες σαν το "Βήμα" είναι ζωντανοί οργανισμοί με ψυχή και συναισθήματα. Κλέισιμο μιας τέτοιας εφημερίδας ισοδυναμεί με φονικό.

Αυτή την Κυριακή το "Βήμα" δεν κυκλοφόρησε. Είναι μια βαριά ήττα του πολιτικού συστήματος που κρύβεται πίσω από αυτή την φονική μεθόδευση. Αντί να υπερασπίζεται τις διαχρονικές σημαίες του πνέυματος, τις κλέινει ώστε στη θέση τους να έρθουν κομματικά έντυπα υποταγής.

Αυτή τη Δευτέρα, η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί αν ένα μέρος των εσόδων - που ολοσχερώς κατάσχουν οι Τράπεζες - δίδεται για μισθούς και χαρτί έως ότου βρεθέι η οριστική λύση.

Οι εκπρόσωποι των τραπεζών μάλιστα συμφώνησαν με την άποψη ότι το κλείσιμο του Οργανισμού δεν είναι προς όφελος τους, γεγονός που δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας ενόψει την απόφασης την ερχόμενη Δευτέρα.

Όσο για το πολιτικό σύστημα: ΨΕΥΔΕΤΑΙ ασύστολα, με μόνη εξαίρεση την κυρία Γεννηματά.

ΒΗΜΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΠΑΠΠΑ

Δείτε τι παντά το Βήμα στον κ. Παππά και θα καταλάβετε. Ο κ. Παππάς ισχυρίστηκε χθες ότι κάποιοι πιέζουν την Κυβέρνηση, να νομοθετήσει ώστε οι τράπεζες να συνεχίσουν να δανειοδοτούν τον ΔΟΛ. «Με τον τρόπο αυτό» είπε «θα δημιουργηθεί μια κατάσταση όπου ο ιδιοκτήτης Μέσων Ενημέρωσης θα έχει "το απόλυτο κίνητρο", για να τα χρεοκοπεί».

Η ιδιοκτησία που δεν βάζει το χέρι στην τσέπη υποστήριξε, δίνει τα κλειδιά και φεύγει." Δεν γίνεται πλέον στην Ελλάδα να κάνουν κάποιοι δουλειές με τα λεφτά των άλλων και με αέρα. Κανένα πρωτοσέλιδο, κανένας εκβιασμός, καμία συκοφαντία δεν πρόκειται να μας κάνει να αλλάξουμε γνώμη".

Το "Βήμα" απαντά:

"... Κανείς κ.Παππά δεν ζήτησε από τις τράπεζες να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν το "Βήμα" και "Τα Νέα". Ούτε πολύ περισσότερο να χαρίσουν τα δάνεια του ΔΟΛ στον εκδότη του.

Αυτό που ζητούν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού είναι να απελευθερωθεί ένας λογαριασμός, ώστε τα χρήματα από τις πωλήσεις των εντύπων να μπορούν να στηρίξουν την έκδοση τους μέχρις ότου το δικαστήριο επικυρώσει τον ορισμό του ειδικού διαχειριστή.

Δεν ζητήσαμε να κάνουμε δουλειές ούτε με τα χρήματα του ελληνικού λαού, ούτε κάποιων άλλων,ούτε πολύ περισσότερο μια ειδική μεταχείριση.Τα έσοδα από τη δική μας δουλειά απαιτούμε μέχρι να αποφασίσει ο εκκαθαριστής το μέλλον του ΔΟΛ".

(ΥΓ: Το "Βήμα" δεν είναι η πρώτη του σελίδα ούτε οι εναλλασόμενες πολιτικές του θέσεις κάποιες φορές. Το "Βήμα" είναι όλες οι υπόλοιπες σελίδες του)

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης