Τι κρύβεται πίσω από την παραίτηση Βορίδη-Γεωργιάδη.

Βορίδης-Γεωργιάδης

Δυνατό πολιτικό πόκερ παίζεται στον ΛΑΟΣ με την αποχώρηση Βορίδη-Γεωργιάδη να είναι πλέον πιθανή. Ο κ. Καρατζαφέρης διεπίστωσε ότι η συγκυβέρνηση οδηγούσε το κόμμα του σε όλο και χαμηλότερα ποσοστά. Ταυτόχρονα έβλεπε την "Χρυσή Αυγή" να φθάνει στο 3,5% αποσπώντας δικούς του ψηφοφόρους. Τέλος στον χώρο της κεντροδεξιάς δεν υπήρχε κόμμα να εισπράττει τα οφέλη μιας αντιμνημονιακής πολιτικής. Περνώντας στον αντιμνημονιακό χώρο -και μάλιστα εκ του ασφαλούς αφού το μνημόνιο θα ψηφιστεί- ο κ. Καρατζαφέρης ελπίζει να ανακτήσει ποσοστά καταγγέλοντας εντός και εκτός Ελλάδος τους... μνημονιακούς. Ακόμα και στην προεκλογική περίοδο θα έχει επιχειρήματα, εκμεταλευόμενος την ύφεση και τα αναποτελεσματικά μέτρα.

Και ενώ ο κ. Καρατζαφέρης έκανε ότι έπρεπε για να μπορεί ο ΛΑΟΣ να έχει εφ' εξής επιχειρήματα, Βορίδης, Γεωργιάδης και πιθανόν ο κ. Πλεύρης, "βλέπουν" ένα καλύτερο μέλλον στη ΝΔ! Το κόμμα του κ. Σαμαρά θα ανασυνταχθεί δεδομένου ότι θα εξωστρακιστούν όσοι βουλευτές δεν ψηφίσουν το μνημόνιο αλλά και όσα στελέχη της Περιφέρειας έχουν βγει στα "κεραμίδια" κατά του μνημονίου. Οι "τρεις" του ΛΑΟΣ είναι έτοιμοι να ψηφίσουν το μνημόνιο κόντρα στην εντολή Καρατζαφέρη. Αυτό ανοίγει ΔΥΟ πόρτες. Μια της υπό ανασύνταξη ΝΔ που εύκολα θα μπορούσε να τους δεχθεί στου κόλπους της. Και μια δεύτερη, αυτή της πόρτας ενός υπουργείου μετά τις εκλογές... Βορίδης και Γεωργιάδης εκτιμούν ότι  το πολιτικό τους μέλλον έχει άλλη προοπτική στη ΝΔ που θα κυβερνά απο τον ΛΑΟΣ που θα αντιπολιτεύεται.

Τις επόμενες μέρες το (παλιό) πολιτικό σύστημα θα ανασυνταχθεί και εκεί θα φανούν και οι προθέσεις των Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη. Όλα θα κριθούν στη Βουλή στην ψηφοφορία για το μνημόνιο. Ακόμα και το να "ξεπηδήσει" ένα ακόμα καινούργιο κόμμα από διαγραμμένους των δυο κομμάτων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης