Τι κρύβεται πίσω από την «κόντρα» Τσακαλώτου- Αλεξιάδη;

Μια ενδιαφέρουσα αλλά και επίκαιρη ερώτηση Νίκου Νικολόπουλου προς τον  υπουργό οικονομικών

Θέμα: Ο ένας (Τρ. Αλεξιάδης) καταγγέλλει την πρώην ΓΓΔΔΕ, και νυν ΑΑΔΕ, ότι βάζει στο συρτάρι παρεμβάσεις υπέρ του Δημοσίου και ο άλλος (Ευκλ. Τσακαλώτος) την εκθειάζει!Μόλις ένα 24ωρο μετά την αποκαλυπτική συνέντευξη του Τρύφωνα Αλεξιάδη στην Κυριακάτικη Εφημερίδα για τα «έργα και τις ημέρες» των στελεχών της πρώην Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΔΕ) και νυν Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκρινε σκόπιμο να αναδείξει, με δηλώσεις του, τη Δευτέρα, το έργο και την αποτελεσματικότητα της ΑΑΔΕ.

Οι εκ διαμέτρου αντίθετες προσεγγίσεις των κ.κ. Αλεξιάδη και Τσακαλώτου, για τα ποσοστά επιτυχίας της κυβέρνησης στο μέτωπο κατά της φοροδιαφυγής, δεν θα ήταν τόσο διακριτές, -ίσως και επικίνδυνες-, αν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν προέβαινε ακόμη και σε συγκεκριμένες καταγγελίες. Ο κ. Αλεξιάδης, στη συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Εφημερίδα, κατηγορεί ευθέως στελέχη της πρώην ΓΓΔΔΕ και νυν ΑΑΔΕ ότι έκαναν τα πάντα, προκειμένου να μην εφαρμοστεί το μέτρο της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το σύστημα TAXIS, το οποίο ο ίδιος προωθούσε ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Αλεξιάδης δηλώνει ότι η απόφαση που είχε υπογράψει για τη διενέργεια των διασταυρώσεων με σκοπό τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, επίσης, πέρασε στον… πάγο.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, τονίζει πως αν εφαρμόζονταν όλες οι σχεδιαζόμενες πολιτικές για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, τα έσοδα για το Δημόσιο θα ήταν πολύ μεγαλύτερα.Την ώρα, πάντως, που η συνέντευξη Αλεξιάδη γινόταν αντικείμενο έντονου σχολιασμού στους ορόφους και τους διαδρόμους του υπουργείου Οικονομικών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όχι μόνο δεν έσπευσε να δώσει μια πειστική απάντηση για τις σοβαρές καταγγελίες του πρώην στενού συνεργάτη του, αλλά, αντιθέτως, προέβαινε σε παρέμβαση υπέρ των φοροελεγκτικών μηχανισμών, τους οποίους μόλις είχε κατηγορήσει ανοιχτά ο κ. Αλεξιάδης.

Ο κ. Τσακαλώτος -προφανώς ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των αρμόδιων αρχών- ανέφερε πως, η εποχή όπου οικονομικές δυνάμεις φοροδιέφευγαν ανεξέλεγκτα έχει τελειώσει. «Για πολλά χρόνια τα έσοδα στην Ελλάδα υστερούσαν από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο 6-7%, γεγονός που αποκαλούνταν και νόμιμη φοροδιαφυγή. Αυτή η εποχή έχει τελειώσει, τα έσοδα πρέπει να αυξάνονται για να μπορούν να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός: 1. Ευσταθούν οι καταγγελίες του κ. Αλεξιάδη; Ισχύει και εφαρμόζεται η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το σύστημα TAXIS;2. Γίνονται διασταυρώσεις για εντοπισμό ανασφάλιστων αυτοκινήτων; Λειτουργεί απρόσκοπτα το σύστημα; Αν όχι, γιατί;Ο ερωτών βουλευτήςΝίκος Ι. Νικολόπουλος Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης