Τελευταίο χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ: "Αναγκαστική" συγκυβέρνηση με ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με στοχευμένες κινήσεις έχει ναρκοθετήσει τις μετά από αυτόν πολιτικές εξελίξεις ώστε παρά την βαριά ήττα του στις επόμενες εκλογές, να παραμείνει στην εξουσία ως αναγκαία συνιστώσα. Δεν άλλαξε τον εκλογικό νόμο γιατί είναι πιο δημοκρατική η δήθεν απλή αναλογική που ψήφισε, αλλά γιατί έτσι ελπίζει να μην είναι θεατής στις μετέπειτα διεργασίες.

Ο κρυφός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ (αν όλα τα άλλα καταπέσουν). Μια τέτοια συγκυβέρνηση θα τους προσφέρει ασυλία, καρέκλες εξουσίας και το εφαλτήριο για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Παράλληλα μέσω της εξουσίας, θα υπάρχουν, δεν θα κινδυνεόυν με περαιτέρω συρρίκνωση όπως την έπαθε το ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που ενώ είναι ανίκανος να κυβερνήσει, πολιτικά όλα τα αξιολογεί και ξέρει από τακτικισμούς, θα παρουσιάσει αυτή την συγκυβέρνηση ως "προσωρινή", "αναγκαστική", "αναγκαία λόγω της κρισιμότητας για τη χώρα" και άλλα παρεμφερή.

Τώρα έγινε γνωστό ότι ένα τέτοιο σενάριο το επεξεργάζονται και οι Ευρωπαίοι όπως αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος. Όπως σημείωσε ο ευρωβουλευτής, μια από τις ερωτήσεις που του θέτουν στις Βρυξέλλες, είναι «πώς μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» (πιθανόν και με ΚΙΝΑΛ)..

«Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας ως λύση σε πολλά προβλήματα, σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, είναι κι ένας κυβερνητικός συνασπισμός κομμάτων» σημείωσε.

Ο ίδιος διαφωνεί: «Αν γινόταν κάτι τέτοιο (συνεργασία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ) ξαφνικά, πιστεύω ότι θα οδηγούσε στην απαξίωση των κομμάτων. Δε νομίζω ότι ένα τέτοιο σενάριο λύνει το πρόβλημα», θα πει. Όμως δεν έχει δίκιο. Με τη συνεργασία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ το πολιτικό κατεστημένο θα επιβιώσει, το πελατειακό κομματικό κράτος θα συνεχιστεί (όπως επί ΔΗΜΑΡ με 4-2-1 προσλήψεις βολεμένων), η φαύλη μεταπολίτευση που εγκαταστέστησε ο Α. Παπανδρέου θα συνεχιστεί. 

Ποιος δεν θέλει τα παραπάνω από όλους αυτούς που σήμερα ασχολούνται με την πολιτική;

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης