Τελέστηκε το μνημόσυνο του Ανδρέα Παπανδρέου ενώ ετοιμάζεται και νέο κόμμα

Για πρώτη φορά μάλιστα τα τελευταία χρόνια υπήρξε αξιοπρεπής αριθμητικά παρουσία 80-100 πιστών οπαδών του! Την λιτή τελετή διοργάνωσε ο Πατήρ Τιμόθεος Ηλιάκης και συνέδραμε η σελίδα του facebook Κίνημα Φίλων Ανδρέα Παπανδρέου που πρωταγωνιστεί για την ίδρυση πολιτικού φορέα με τις αρχές του.

Η επικαιρότητα και η διαχρονικότητα των ιδεών του και οι οργανωτικές πρωτοβουλίες των 700  ήδη εγγεγραμμένων πανελλαδικά μελών οδηγούν, με την συμπλήρωση των 1000 πρώτων, στην θέσπιση Εθνικού Συμβουλίου και την κατάθεση της ιδρυτικής πράξης στο Άρειο Πάγο.

Το πολιτικό κενό στον Δημοκρατικό Πατριωτικό χώρο που άφησαν "οι επίορκοι επίγονοι του Ανδρέα στο Κιναλ", (έτσι λένε...) και η τεράστια απόσταση απο αυτές του Συριζα, οφείλουν να βρούν έκφραση. Στο εγχείρημα πρωτοστατούν στελέχη της κοινωνικής βάσης και δεν υπάρχει αρχηγός, αλλά καταστατική δέσμευση Συλλογικής Ηγεσίας.

Δημοσιεύματα που αναφέρονται περί πρωτοβουλίας της κας Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου είναι ανυπόστατα. Είναι ευμενώς διακριτική απέναντι στο εγχείρημα και σε ότι υπερασπίζεται την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα, αλλά δεν είναι μέλος. Την ίδια θετική στάση τηρούν δεκάδες τ. βουλευτές και στελέχη που είναι ενήμερα της κίνησης. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δικαιώνεται με την ανάσταση των ιδεών του και την επανάσταση των οπαδών του.

Η φιλοδοξία των συμμετεχόντων την πρωτοβουλία είναι ένα πλατύ Παλλαϊκό Κίνημα με άξονα τις Ανδρεϊκές εθνικές γραμμές, να συγκροτήσει τον Τρίτο Πόλο Εξουσίας στην χώρα για να αποτρέψει εθνικές συμφορές και ενδοτικές παραχωρήσεις στην Τουρκία. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης