Τέλη Νοεμβρίου η εκλογή αρχηγού στην Κεντροαριστερά

Στις 410 χιλιάδες ευρώ «κλείδωσε» η συμφωνία για την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων (Wind 260.000 ευρώ και 150.000 η OTS με το call center που θα απαντά στις απορίες των πολιτών). 

Τη συμφωνία με τις εταιρείες θα υπογράψουν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, με την ιδιότητα των κοινοβουλευτικών κομμάτων. 

Για τη ψήφο εξ αποστάσεως ζήτησε τον λόγο εκ μέρους του Σταύρου θεοδωράκη ο κ. Αβραμίδης, αλλά ο Νίκος Αλιβιζάτος του επισήμανε ότι το θέμα έχει παραπεμφθεί στους αρχηγούς. 

Μένει πάντως ο χρόνος των εκλογών. Το Ποτάμι πρότεινε οι κάλπες να στηθούν στις 10 και 17 Δεκεμβρίου. Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε και πρότεινε να οριστικοποιηθούν οι επαφές με τις εταιρείες και το θέμα να συζητηθεί ξανά μόνο αν ζητήσουν αυτές κάποιον χρόνο. 

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της επιτροπής, ο οποίος είπε ότι θα μπορούσαν να οριστούν οι Κυριακές 26 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου, δεδομένου ότι η Wind έχει ζητήσει 45 ημέρες για να παραδώσει το υλικό. 

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα θα λυθεί την Παρασκευή αφού μιλήσει και με τους υποψηφίους ο πρόεδρος της επιτροπής. 

Συμφωνήθηκε να γίνουν δύο ντιμπέιτς, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και να στηθούν κάλπες στους καποδιστριακούς δήμους και σε περίπου 20 χώρες στο εξωτερικό. Θα είναι μπροστά σε κοινό με συντονιστή τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, ο οποίος προσέφερε τις υπηρεσίες του σύμφωνα με τον Νίκο Αλιβιζάτο. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης