Σύντομα κάποιοι από την κυβέρνηση από επιτιθέμενοι μπορεί να είναι απολογούμενοι - (Συλλέγονται στοιχεία)

Φακέλους με παράτυπες πράξεις και σοβαρές παραλήψεις της παρούσας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν μεγάλο αριθμό προβληματικών υποθέσεων ετοιμάζει η ΝΔ συγκεντρώνοντας πλήθος αποδεικτικών στοιχείων.

Η ΝΔ μιλά για την ανάγκη διερεύνησης υπαρκτών υποθέσεων που συνοδεύονται από ισχυρές ενδείξεις – σε ορισμένες περιπτώσεις και αποδείξεις – τέλεσης σοβαρών σκανδάλων από μια ομάδα (Μαξίμου...),  που διαχειρίζεται με κυνικό τρόπο την εξουσία, επιχειρεί να χειραγωγήσει την δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ και προσπαθεί να ισοπεδώσει με σκευωρίες και fake news τους αντιπάλους της.

Σύμφωνα με πληροφορίες μια από τις σίγουρες προανακριτικές επιτροπές που θα συγκροτηθούν στην επόμενη Βουλή είναι η παραθεσμική σχέση του Μεγάρου Μαξίμου με συγκεκριμένα στελέχη της δικαιοσύνης. 

Πηγές της ΝΔ υποστηρίζουν ότι η έρευνα δεν αφορά το σύνολο της δικαιοσύνης αλλά μια ολιγομελή ομάδα με ισχυρές όμως εξουσίες που χειραγωγείται συστηματικά από κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να «κατασκευαστούν» υποθέσεις με «στημένους» μάρτυρες και πληγούν οι βασικοί πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης. 

Τα στελέχη της αντιπολίτευσης έχουν ήδη συγκεντρώσει αποδείξεις που μεταξύ άλλων δείχνουν ότι η κυβέρνηση γνώριζε το περιεχόμενο των καταθέσεων των μαρτύρων πριν καν αυτοί καταθέσουν και πλούσιο υλικό που τεκμηριώνει την σκευωρία. 

Προς παραπομπή προκρίνονται σίγουρα ο νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Στην προανακριτική επιτροπή σίγουρα θα κληθεί η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου που έχει καταγγείλει "σημεία και τέρατα".

Ακόμη στην κορυφή του ερευνητικού πινακίου της αντιπολίτευσης βρίσκονται:

* Η υπόθεση Πετσίτη. 

* Η απώλεια της χρηματηστηριακής αξίας των τραπεζών και σε νέα ανακεφαλαιοπίηση το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η Ν.Δ υποστηρίζει ότι η ανακεφαλαιοποίηση α) ζημίωσε το Δημόσιο καθώς προσέθεσε νέο κόστος και αύξησε το δημόσιο χρέος, β) απαξίωσε τις προηγούμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου γ) σχεδόν εκμηδένισε την αξία του χαρτοφυλακίου του ΤΧΣ, δ) άλλαξε την ιδιοκτησιακή δομή των τραπεζών, σε εξαιρετικά χαμηλό τίμημα και συρρίκνωσε την Ελληνική ιδιωτική συμμετοχή.

* Η διαχείριση των κονδυλίων για το μεταναστευτικό – προσφυγικό την περίοδο 2015 – 2019 καθώς υπάρχει πλήθος ενδείξεων για διασπάθιση χρήματος.

* Η προβληματική υπόθεση πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία.

* Η σύμβαση παραχώρησης του Θριάσιου.

* Η καταγγελία Καμμένου κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για χρηματισμό από ΜΚΟ συμφερόντων του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης