Σόιμπλε: Οι εκλογές στην Ελλάδα δεν έχουν κανένα νόημα..!

Σόιμπλε-Σαμαράς

Οι σημερινές κυνικές δηλώσεις του υπ. Οικονομικών της Γερμανίας δεν έχουν προηγούμενο. Ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε κατά τρόπο παντελώς αντιδημοκρατικό τα εξής δύο:

1. Ακόμα κι αν κερδίσουν τις εκλογές του Απριλίου οι αντιμνημονιακές δυνάμεις στην Ελλάδα, το μνημόνιο πρέπει να τηρηθεί. Δεν έχουν καμία σημασία οι πολιτικές απόψεις τους. Θα πρέπει να περιμένουν το 2015 για να επανακινηθεί το πολίτευμα της χώρας τους. Γι αυτό (κατά τον κ. Σόιμπλε), η Ελλάδα πρέπει να σχηματίσει μια κυβέρνηση τεχνοκρατών όπως η Ιταλία, ώστε το μνημόνιο να τηρείται..!

2. Ο κ. Σαμαράς, ως επόμενος πρωθυπουργός ,πρέπει να δεσμευτεί ότι δεν θα αλλάξει ούτε έναν όρο του μνημονίου κατά την διάρκεια της θητείας του. Τώρα το υπογράφει δηλώνοντας ότι θα αλλάξει τακτική όταν κυβερνήσει. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί, να το ξέρει.

Ξεκάθαρα ο κ. Σόιμπλε δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει ένα πολιτικό σύστημα σε λειτουργία, ούτε εθνική πολιτική. Είναι δέσμια των υπογραφών της και μόνο αν οι στόχοι επιτευχθούν "θα απελευθερωθεί". Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σόιμπλε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό SWR της νοτιοδυτικής Γερμανίας, ο γερμανός αξιωματούχος τονίζει ότι ένα από τα δυσκολότερα σημεία στις παρούσες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα εντοπίζεται στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει υποσχεθεί με σαφήνεια ότι σε περίπτωση εκλογικής της νίκης θα εφαρμόσει στο ακέραιο τις συμφωνηθείσες αποφάσεις του προγράμματος περικοπών. Τονίζει επίσης ότι η Ευρώπη είναι καλύτερα προετοιμασμένη για την πιθανότητα ελληνικής χρεοκοπίας. 

Σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση που θα υπάρξει από το Βερολίνο σε πιθανή ενίσχυση των «αντιμνημονιακών» πολιτικών δυνάμεων από την Αριστερά και τη Δεξιά στην Ελλάδα μετά τις εκλογές, ο κ. Σόιμπλε απαντά ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί για κάποιο διάστημα το παράδειγμα της Ιταλίας όπου δόθηκε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών υπό τον Μάριο Μόντι. «Στη συνέχεια θα μπορούσε να λειτουργήσει και πάλι η κανονική δημοκρατική διαδικασία, με τις επιπτώσεις που έχουμε δει στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε. Ο ίδιος ομολογεί ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η λύση Μόντι» θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα εάν όμως η Αθήνα δεν ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο «τότε θα πρέπει να δώσει μια αξιόπιστη απάντηση». 

Επιμένει ακόμα στην προηγούμενη τοποθέτησή του περί της «προετοιμασίας της Ευρώπης για την πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας». «Ασφαλώς έχουμε αξιοποιήσει αυτά τα δύο χρόνια για να προετοιμαστούμε καλύτερα. Η Ιταλία κάνει βήματα προόδου, το ίδιο και η Ισπανία. Επιπλέον έχουμε ετοιμάσει μηχανισμούς διάσωσης που δεν υπήρχαν πριν από δύο χρόνια» είπε ο γερμανός υπουργός. «Αλλά θα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να αποτρέψουμε στην Ελλάδα μια εξέλιξη που θα μπορούσε να γίνει ανεξέλεγκτη» πρόσθεσε.

 ΤΙ ΛΕΝΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι Βενιζέλος (επόμενος αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ) και Σαμαράς (ΝΔ) αποκρύπτουν τις παραπάνω αλήθειες που εκφράζουν το σύνολο των δανειστών. Ο μεν κ. Βενιζέλος "ανακαλύπτει" χώρες που δεν θέλουν την Ελλάδα (ενώ η αλήθεια είναι πως οι Ευρωπαίοι δεν πιστεύουν το ανεπαρκέστατο πολιτικό σύστημα που ο ίδιος εκπροσωπεί), ενώ ο κ. Σαμαράς υπόσχεται πως ότι υπέγραψε θα το πάρει πίσω ως πρωθυπουργός..! Πάνω σε αυτό στηρίζεται σήμερα όλη η πολιτική της ΝΔ. Ρώτησε όμως ο κ. Σαμαράς τον κ. Σόιμπλε;

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης