Σχέδιο νέας υφαρπαγής της ψήφου στις ευρωεκλογές από την δικομματική κυβέρνηση

Οι ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα από τους Έλληνες πολίτες και προς την Ευρώπη της Μέρκελ και προς την κυβέρνηση Σαμαρά ότι "δεν πάει άλλο" με την λιτότητα, την ανέχεια και τα ψεύδη περί επερχόμενης ανάπτυξης. Αυτό ανησυχεί τον δικομματισμό που κυβερνά και ήδη έχει δρομολογηθεί μια πολιτική πίεσης προς το εκλογικό σώμα ώστε για μια ακόμη φορά να του υποκλέψουν την ψήφο.

Ποια είναι η "γραμμή" του δικομματισμού στις ευρωεκλογές; Την είπε ξεκάθαρα ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ:

"Το δίλημμα είναι αν η χώρα θα ολοκληρώσει με ασφάλεια τη μόνη εφικτή και υπαρκτή στρατηγική που οδηγεί στην οριστική έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο ή αν θα κάνει μια άλλη αβέβαιη, μη περιγραφόμενη και μη προτεινόμενη επιλογή που ακυρώνει τις θυσίες και οδηγεί ξανά στην αρχή να ξανακάνουμε από χειρότερη θέση τις ίδιες θυσίες".

Με λίγα λόγια : "Εμείς κάνουμε το σωστό, που όμως η αντιπολίτευση και άλλοι... κακοί το υπονομεύουν"".

Η κυβέρνηση θα ενισχύσει αυτή την τακτική. Στελέχη της εμφανίζονται πλέον παντού στα ΜΜΕ και αναπαράγουν τα παραπάνω. Τον Απρίλιο θα αρχίσει η συζήτηση για το "κούρεμα" του χρέους με την υπογράμιση ότι "μόνο εμείς το μπορούμε".

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν ένα αξιοπρεπές ποσοστό στις ευρωεκλογές για να ισχυριστούν ότι παρά την χαλαρή ψήφο, η πολιτική των μνημονίων εγκρίνεται και πάλι.

Στα παραπάνω έχει δυστυχώς ευθύνη και η αντιπολίτευση. Όσο είναι "ουρά" της κυβέρνησης και δεν παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την χώρα,Σαμαράς και Βενιζέλος μπορούν να ελπίζουν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης