Συνεχίζεται η παρωδία για τις τηλεοπτικές "άδειες"

Μόνο βαθιά περιφρόνηση αξίζει η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Πρόκειται για βαθιά αντιδημοκρατική και παράνομη διαδικάσία που εξευτελίζει θεσμούς, Σύνταγμα και κανόνες και γίνεται είτε εκδικητικά, είτε για να ελέγχουν την ενημέρωση.

Όλα έχουν φαιδρότητα:

1. Η... "κλειστή" διαδικάσια, που προβλέπει να κοιμούνται σε ράντζα, να τρέφονται σε κλειστά δωμάτια και να μην έχουν κινητά. Κανένας πλειοδοτικός διαγωνσιμός στον πλανήτη δεν γίνεται έτσι.

2. Το επιχείρημα ότι οι 4 άδειες προκύπτουν από τον τζίρο της αγοράς. Εδώ μιλάμε για τον ιδιωτικό τομέα που μπορεί ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ τον τζίρο με προσφορές, τρικ, δώρα, βελτίωση προγραμμάτων κ.ο.κ. Ποιος καθορίζει την αγορά με... υποθέσεις;

3. Η ποιότητα των προγραμμάτων. Δεν υπάρχει πουθενά η υποχρέωση για ποιοτικά προγράμματα. 'Όποιος αποκτήσει κανάλι μπορεί να το κάνει 24 ώρες καφενείο, κανένα πρόβλημα.

4. Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ. Ποια αυτή του Καλογρίτσα που θέλει να πάρει κανάλι και να... προσλάβει όλο το προσωπικό τη;ς "Αυγής" και του "Στο κόκκινο";

Ζήτημα φαίνεται να υπάρχει και με την Δικαιοσύνη. Ενώ όλοι οι νομικοί επιμένουν ότι έχουμε αντισυνταγματικότητα λόγω ΕΣΡ και άλλες παρανομίες, η διαδικάσια συνεχίζεται με όλες τις ενστάσεις των εμπλεκομένων να απορρίπτονται.

Πάντως την Παρασκευή ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έχουν κλήθει στις 10 το πρωί οι νομικοί παραστάτες επτά τηλεοπτικών σταθμών που έχουν περάσει το στάδιο της προεπιλογής για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών εθνικής εμβέλειας.

Επίσης, ενώπιον του προέδρου του ΣτΕ έχουν κληθεί για αύριο και οι συνήγοροι των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας για να εκθέσουν τις θέσεις και τους ισχυρισμούς τους επί των αιτήσεων προσωρινών διαταγών που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης