Συνάντηση Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος με Ένωση Κεντρώων και Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα

Με το προεδρείο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος και εκπροσώπους Πολυτεκνικών Οργανώσεων της Αττικής, συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης αντιπροσωπεία της εκλογικής συνεργασίας της Ένωσης Κεντρώων και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, αποτελεούμενη από τον Πρόεδρο του Χριστιανοδηοκρατικού Κόμματος / Ανεξάρτητο Βουλευτή, κ. Νίκο Νικολόπουλο, τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, κ. Κωνσταντίνο Κατσίκη και τον σύμβουλο του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων και υποψήφιο βουλευτή, κ. Γέωργιο Κουτουλάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των πολυτεκνικών οργανώσεων αναφέρθηκαν στο εκρηκτικό πρόβλημα του δημογραφικού, καθώς και στα αντικίνητρα που έχουν θεσπίσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις σε βάρος των πολύτεκνων οικογενειών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μία νέα πολιτική υπέρ της ελληνικής οικογένειας.

Από την πλευρά της εκλογικής συνεργασίας, ο κ. Νικολόπουλος αφού υπενθύμισε ότι είναι και ο ίδιος πολύτεκνος, υπογράμμισε τους διαχρονικούς αγώνες που δίνει υπέρ της πολύτεκνης οικογένειας, της αλλαγής του φορολογικού καθεστώτος που αντιμετωπίζει τα παιδιά ως… τεκμήρια (!), αλλά και της επαναφοράς των παροχών και κινήτρων προς τις πολύτεκνες οικογένειες. «Το δημογραφικό αποτελεί το νο1 εθνικό ζήτημα της χώρας, που μάλιστα επιτείνεται από την παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων σε αυτή, απειλώντας ευθέως την κοινωνική και πολιτισμική ομοιογένεια του ελληνικού πληθυσμού» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός πως ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας – σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις – κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει σαφές πρόγραμμα στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών και γενικότερα, της ελληνικής οικογένειας.

Από την δική του πλευρά, ο κ. Κατσίκης υπενθύμισε πως η ΝΔ είχε υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων, ενώ ο κ. Κουτουλάκης υπογράμμισε ότι επί 27 ολόκληρα χρόνια., η Ένωση Κεντρώων στέκεται σταθερά στο πλευρό των πολύτεκνων οικογενειών και υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους.

Τελειώνοντας η συνάντηση, ο πρόεδρος της ΑΣΠΕ, κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος, ευχήθηκε στους εκπροσώπους της εκλογικής συνεργασίας καλή επιτυχία στις εκλογές και σημειώνοντας την ανάγκη κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η Ένωση Κεντρώων και ο κ. Βασίλης Λεβέντης, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ασκούν δημιουργική αντιπολίτευση και να τάσσονται υπέρ των κοινωνικά επωφελών νομοθετημάτων των κυβερνήσεων, αλλά και ενάντια των νομοθετημάτων που πλήττουν την κοινωνία, λειτουργώντας πάντοτε με βάση τις προγραμματικές δεσμεύσεις τους και όχι «υπόγειες» διεργασίες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης