Σταθερά σε διψήφιο ποσοστό η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

H χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές και όχι να γίνει προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές άλλων κομμάτων, σε περίπτωση που αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ λέει το 72,2% των πολιτών σε δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, ενώ η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ δείχνει να παγιώνεται σε διψήφιο ποσοστό.

Στην ίδια έρευνα σημειώνεται αύξηση της διαφοράς μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, η οποία φτάνει το 10,2%. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, 18,3%, ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, η ΧΑ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,7%, ενώ εκτός Βουλής δείχνουν να μένουν η Ενωση Κεντρώων, με 2,2%, το Ποτάμι με 1,8% και οι ΑΝΕΛ με 1,2%.

Από τα ποιοτικά στοιχεία της μέτρησης προκύπτει ότι η παράσταση νίκης παραμένει σε πολύ υψηλά ποσοστά υπέρ της Ν.Δ.. Η δε διαφορά ξεπερνά το 57,4% έναντι 55,5% τον Οκτώβριο. Σημειωτέον ότι με βάση τη δημοσκόπηση η ΝΔ φτάνει τις 160 έδρες και έχει αυτοδυναμία.

Για την πορεία της οικονομίας το 79,1% εκτιμά ότι τα πράγματα του επόμενους μήνες θα είναι τα ίδια με σήμερα (36,2% έναντι 40,1% τον Σεπτέμβριο) ή χειρότερα (42,9% έναντι 33,2% τον προηγούμενο μήνα).

Με βάση τα στοιχεία της εν λόγω έρευνας η πλειοψηφία των πολιτών εξακολουθεί να λέει όχι στην Συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό, με το 64,5% δηλώνει πως η συμφωνία δεν πρέπει να επικυρωθεί από τη Βουλή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης