Σε 12 μήνες κρίνονται όλα: Αν θα υπάρξει 4ο μνημόνιο, νέα μέτρα, πότε θα γίνουν οι εκλογές, η κατάσταση της οικονομίας κ.α.

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Από Δευτέρα και μέχρι το καλοκαίρι του 2018, θα κριθεί πότε θα γίνουν εκλογές (Ιανουάριο του 2019;) και ποια θα είναι η κατάσταση της χώρας. Θα χρειαστεί τέταρτο μνημόνιο (ήδη μιλούν για πιστοληπτική γραμμή στήριξης). Θα παρθούν κι άλλα μέτρα; (Ήδη ακούγεται ότι θα χαμηλώσει κι άλλο το αφορολόγητο).

Προσπάθεια της κυβέρνησης είναι στη ΔΕΘ, να προωθηθεί το αφήγημα της έναρξης μιας θετικής πορείας για τη χώρα που υποτίθεται ότι θα οδηγήσει στην οριστική έξοδο από τα μνημόνια με την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, σε περίπου ένα χρόνο από τώρα.

Όμως η καταβολή ντων έμεσων φόρων έχει ήδη τρύπα άνω των 700 εκατ. τον Ιούλιο, οι νέες συντάξεις είναι απελπιστικά ψαλιδισμένες (ακόμα και 30%) λόγω Κατρούγκαλου, ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν καταργήθηκες αλλά επεκτάθηκε (δεν αντιμετώπισαν ούτε τις κατάφωρες αδικίες) κ.ο.κ.

Επιπλέον στις αρχές Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον κυβερνητικό εταίρο, κ. Πάνο Καμμένο, αναφορικά με την υπόθεση των τηλεφωνικών συνομιλιών του με τον ισοβίτη κρατούμενο της υπόθεσης «Noor 1». Τι θα συμβεί αν οι συνομιλίες βγουν στον "αέρα";

Τέλος υπάρχουν πολλά ανοικτά θεματα όπως το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και άλλες εκκρεμείς πρόνοιες της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, οι οποίες θα πρέπει να υλοποιηθούν τώρα, ενώ μεγάλες αντιδράσεις αναμένονται και στην αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο.

Ακόμα κι αν η τρίτη αξιολόγηση δεν οδηγήσει στην υποχρέωση ψήφισης νέων μέτρων και επιβαρύνσεων, περιλαμβάνει μια δέσμη θεμάτων δύσκολων να τα διαχειριστεί πολτικτικά μια κυβέρνηση που λέει ότι είναι αριστερή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης