Σε μίνι-περίοδο αναμονής όλη η χώρα. Θα... πετύχει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος;

Όλη η Ελλάδα ζεί και αναπνέει με τα μάτια στραμμένα σε έναν άνθρωπο τον κ. Λ. Παπαδήμο, νέο πρωθυπουργό της χώρας. Θα καταφέρει ο συγκεκριμένος άνθρωπος να αντιμετωπίσει την ύφεση και κυρίως το... διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας που συγκροτεί την κυβέρνησή του;

Ένα μέρος του Τύπου "βλέπει" έναν πρωθυπουργό  που δεν θα βάλει νέους φόρους, δεν θα μειώσει άλλο μισθούς και συντάξεις, όμως θα μικρύνει το κράτος ( ναι στην εφεδρεία ), θα ξεκινήσει την ανάπτυξη, θα είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής με τους Ευρωπαίους.
Άλλη μερίδα του Τύπου αναρωτιέται τι θα μπορούσε να επιτύχει ένας άνθρωπος εντελώς μόνος του, σε μια ξένη προς αυτόν κυβέρνηση και με ελάχιστο χρόνο στη διαθεσή του.

Ελπίδες έχει κι ένα μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων πολιτών που μη έχοντας που αλλού να ελπίζει καταφεύγει στον κ. Παπαδήμο.Μια πρώτη απάντηση στα παραπάνω δίδεται στην αυριανή έκδοση του Spiegel.

Το περιοδικό γράφει ότι η Γερμανία έχει "συνηθίσει" στην ιδέα της αποβολής της Ελλάδας από την Ευρώπη. Μάλιστα εκτιμά ότι μακροπρόθεσμα, υπερτερούν "τα καλά από τα κακά". Κατά τους Γερμανούς η Ελλάδα δεν μπορεί να συγκριθεί με Πορτογαλία και Ισπανία γιατί "αυτές οι δύο χώρες δεν είναι χρεοκοπημένες όπως αυτή"! Ακόμη:
  * Η νέα κυβέρνηση είναι "ένας συνασπισμός ετερόκλητων δυνάμεων" και δεν θα τα καταφέρει.
  * Οι Έλληνες είναι σταθερά αναξιόπιστοι. Ακόμα και ο κ. Παπαδήμος πριν λίγο καιρό ήταν κατά του κουρέματος..!
  * Η συμμετοχή της ακροδεξιάς στην κυβέρνηση προκαλεί... φρίκη!
Κατά το περιοδικό η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ "αν ο κ. Παπαδήμος δεν συνεχίσει την λιτότητα". Πράγματι θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα παρθούν και νέα μέτρα εις βάρος μισθών και συντάξεων για να αντιμετωπισθεί ο εκτροχιασμός του προυπολογισμού κατά 4.5 δισ ευρώ.

                                     ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στο μεταξύ, ενώ οι Γερμανοί ουσιαστικά προεξοφλούν, ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει το φαύλο πολιτικό σύστημα της χώρας και θα αποτύχει, ραγδαίες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις τους επόμενους μήνες.
Οι Έλληνες θεωρούν αποκλειστικά υπεύθυνους για τα δεινά τους, τους πολιτικούς. "Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Πολιτικά πρόσωπα θα εξαφανιστούν. Νέα κόμματα θα εμφανιστούν, οι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας τέλειωσαν", είναι η εκτίμηση. Έτσι:
  * Στο ΠΑΣΟΚ, μετά τα μέσα Γενάρη θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Ο κ. Παπανδρέου το πιθανότερο είναι, να
επαναδιεκδικήσει την αρχηγία, ακόμα κι αν αυτό προκαλέσει διάσπαση. Ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ έχει θέση σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές...
  * Στη ΝΔ το όνειρο της αυτοδυναμίας που ήταν ρεαλιστικό προ συγκυβέρνησης, τώρα χάνεται. Η ΝΔ έχει παγιδευτεί αφού θα υπογράψει ολόκληρο το... μνημόνιο, ενώ και ο Σαμαράς θα συρθεί να υπογράψει προσωπικά.
  * Μόνο στον ΛΑΟΣ κοιμούνται καλά αυτές τις μέρες. Ο κ. Καρατζαφέρης φάνηκε να επέβαλε θεατρινίστικα τον Παπαδήμο, συγκυβερνά με 4 στελέχη του, ενώ σε λίγο θα φωνάζει: "ψηφίστε με θα συγκυβερνώ και μετά".

Όπως όλα δείχνουν η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να συνεχίσει την λιτότητα ( ελέω Γερμανών ), οι πολιτικές εξελίξεις είναι αναπόφευκτες αφού τίποτα δεν θα αλλάξει, ενώ δεν αποκλείεται ο..."θεός της Ελλάδος" να μας σώσει για άλλη μια φορά, χωρίς εμείς να χρειαστεί να κάνουμε τίποτα. Αν η κρίση στην Ιταλία φοβήσει την Γερμανία ( η επέκτασή της θάναι καταστροφή για όλη την ευρωζώνη ), τότε θα συναινέσει στην εκτύπωση ευρώ, σώζοντας και την Ελλάδα. Για άλλη μια φορά η σωτηρία θα έλθει απέξω.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης