Σε... "αγώνα" από τον Φεβρουάριο του 2016 μέχρι τον Ιούνιο του 2017 πήραν μόνο τη δόση (φορτώνοντας την κοινωνία μέτρα)

Η αξιολόγηση που έκλεισε τώρα, ήταν να κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016! Τότε οι Ευρωπαίοι διαμήνυσαν ότι θα δώσουν μια δόση 7-8 δισ. ευρώ και πως με το πέρας του τρίτου μημονίου θα εξετασθεί το τι μέλει γενέσθαι με το χρέος.

Από τον Φεβρουάριο του 2016 μέχρι σήμερα η κυβέρνηση άνοιγε συνεχώς καυγάδες με τους Ευρωπαίους ζητώντας διάφορα για να κλείσει η αξιολόγηση. Περίπου αδιάφορα οι δανειστές επαναλάμβαναν κάθε φορά: Μια δόση και το χρέος το 2018.

Τι ήξεραν οι δανειστές μας; Ότι έτσι κι αλλιώς θα υπογράφαμε όταν θα έφτανε η ώρα μιας μεγάλης δόσης. Απλά περίμεναν. Μόνο που όσο αυτοί πςερίμεναν, στο 18μηνο των εικονικών σκιαμαχιών δηλαδή, επειδή όλα πήγαιναν χειρότερα στην οικονομία ξαναέβαλαν φόρους, ξανέκοψαν συντάξεις, βούλιαξαν την οικονομία πιο χαμηλά στο τέλμα της ακινησίας. Οι εικονικοί δήθεν "αγώνες" τους, πληρώθηκαν με αίμα από τους πολίτες.

Έτσι φτάσαμε στο σήμερα. Πήραμε ότι μας έδιναν ούτως ή άλλως από το 2016, δηλαδή μόνο την δόση. Η υποσχετική για το 2018 έναντι του χρέους είναι μηδενικής αξίας: "Αν τα πάτε καλά", είπαν, "δεν θα χρειαστεί ρύθμιση του χρέους", δηλαδή δεν έδωσαν τίποτε.

Αυλαία τώρα: Επί σκηνής βγαίνει ο Τσίπρας να θριαμβολογήσει ότι επιτέλους νίκησε τους ξένους (!). Ακόμη ότι βλέπει έξοδο από τα μνημόνια σε 16 μήνες! (Δεν έβλεπε την έξοδο το 2014 όταν ερχόταν σε 3 μήνες;). Ανήγγειλε μεταρρύθμιση στην οικονομία λες και κάτι τον εμποδίζει δυόμισι χρόνια τώρα που κυβερνά να το κανει.

Όσο και να παρουσιάζει όμως την ακινησία σαν πολιτική πρακτική το μέλλον που έρχεται θα είναι ζοφερό για αυτόν. Οι νέες φορολογικές αδικίες, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, από το πρώτο ευρώ, η επιδέινωση της ασφυξίας και φυσικά τα ψέματα του που εξοργίζουν, θα πληρωθούν.

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης