Σαμαράς και Δήμας ξεκίνησαν κατ΄ιδίαν επαφές επηρεασμού με βουλευτές - Τρόμος το 121 από την πρώτη ψηφοφορία

Το δίδυμο Σαμαρά - Δήμα ξεκίνησε ήδη τις επαφές του με κάθε έναν βουλευτή που μπορεί να ψηφίσει θετικά στην εκλογή Προέδρου ώστε να αποτραπούν οι εκλογές - ήττα για την συγκυβέρνηση. Αυτή την στιγμή ο κ. Σαμαράς κινείται περί τον αριθμό 165, αφού η επιθετική κινδυνολογία του, που στοιχίζει σοβαρά στην χώρα, εκλαμβάνετσαι από πολλούς ως ανεπίτρεπετος εκβιασμός και λειτουργεί αρνητικά.

Ήδη ο κ. Στ. Δήμας έχει ξεκινήσει κύκλο -τηλεφωνικών κυρίως- επαφών, με πολλούς εκ των 24 ανεξαρτήτων της Βουλής. Αμέσως μετά την σκυτάλη παίρνει ο κ. Σαμαράς που θα έχει επαφές με κάθε έναν ξεχωριστά. Άλλους θα τους συναντήσει και με άλλους θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία.

Σημειωτέον ότι έχει γίνει προεργασία από τους Δ. Σταμάτη, Χρ. Λαζαρίδη και Μ. Βορίδη και σειρά άλλων στελεχών κατά περίπτωση, που έχουν καταγράψει πως θα συμπεριφερθούν οι βουλευτές, ποιοι μπορούν να επηρεαστούν κ.λ.π.

Τα κακά νέα για τον κ. Σαμαρά είναι ότι για την εξασφάλιση των 180, απαιτείται όχι μόνον η συνδρομή των 14-15 εκ των 24 ανεξαρτήτων της Βουλής (οι υπόλοιποι έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσουν όχι), αλλά και η θετική ψήφος τουλάχιστον 10 βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ. Φυσικά θα γίνουν επεφές και με αυτούς (τις οποίες ο κ. Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει κινήσεις αποστασίας)

Η κυβέρνηση την προσεχή Τετάρτη, φαίνεται ότι θα περιοριστεί στις 165 θετικές ψήφους και αυτό γιατί ακόμα και ανεξάρτητοι βουλευτές κεντροδεξιών πεποιθήσεων εμφανίζονταν άκρως επιφυλακτικοί.

Μια άλλη οδυνηρή παράμετρος για τον κ. Σαμαρά είναι ο αριθμός 121 των όχι. Η κυβέρνηση φοβάτσι ότι αν επιτευχθεί από την πρώτη ψηφοφορία, τότε θα δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα που πιθανόν δεν θα μπορεί να το διαχειριστεί.

Τι λένε οι αριθμοί; Εφόσον ψηφίσουν οι 71 του ΣΥΡΙΖΑ, οι 12 βουλευτές του ΚΚΕ, οι 12 των ΑΝΕΛ και οι 10 της ΔΗΜΑΡ, αθροίζονται ήδη 105 αρνητικές ψήφοι, χωρίς να υπολογίζονται οι αρνητικοί εκ των ανεξαρτήτων και, φυσικά, οι βουλευτές της Χ.Α., έγκλειστοι και μη. Το 121 μπορεί να ξεπεραστεί κάτα πολύ δηλαδή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης