Πώς θα σωθεί μια κοινωνία που δεν θέλει να ακούσει;

Χρυσοχοΐδης Μ.

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποφάσισε να πει ΜΙΑ μεγάλη αλήθεια. Συνυπέγραψε το μνημόνιο, που οδήγησε την Ελλάδα στην φτώχια και τα αδιέξοδα, χωρίς να γνωρίζει τις λεπτομέρειές του. Λέγοντας "το υπέγραψα αλλά δεν ήξερα" σαφώς αποκάλυπτε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ! Το μνημόνιο το χειρίστηκαν κάποιοι εν αγνοία ΟΛΩΝ. Τι πραγματικά (μας) είπε ο κ. Χρυσοχοίδης;

α). Ότι το πρωθυπουργοκεντρικό πολιτικό σύστημα της χώρας, δεν ρωτά κανέναν για οτιδήποτε. Οι θεσμοί είναι παροπλισμένοι. Αυτοί που εν λευκώ αποφασίζουν είναι ο πρωθυπουργός και το στενό του περιβάλλον.

β). Ότι το μνημόνιο το χειρίστηκαν αποκλειστικά, ο κ. Παπανδρέου και οι υπουργοί Οικονομικών (Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλος) με το επαναλαμβνόμενο εκβιαστικό δίλημμα "ψηφίστε το, γιατί δεν θα μας δανείσουν".

Ο κ. Χρυσοχοίδης μόνος και πρώτος, αποκάλυψε την μεγαλύτερη αιτία των δεινών της χώρας. Είναι το πολίτευμα που συνταγματικά επιτρέπει να κυβερνά μια παρέα, αγνοώντας την Βουλή, τα κόμματα, τους βουλευτές, το Υπουργικό Συμβούλιο, τους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς της χώρας. Λέγοντας αυτή την σπουδαία αλήθεια, θα περίμενε κανείς η ελληνική κοινωνία, επιτέλους να αρχίσει αυτή την τόσο κρίσιμη συζήτηση: Γιατί στην Ελλάδα έχουμε ολιγαρχία αντί για Δημοκρατία; Τι πρέπει να γίνει; Ο ίδιος είπε πως αν δεν αλλάξει το πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει ελπίδα. Αλλά ούτε και σε αυτό (τον) ακούει κανείς.

Λέγοντας αυτή την σπουδαία αλήθεια ο κ. Χρυσοχοίδης αντί να ανοίξει μια συζήτηση ουσίας, ζει μια πρωτοφανή επίθεση στο πρόσωπό του. Γιατί τα λέει τώρα; Πού ήταν δυο χρόνια πίσω; Πώς υπέγραψε κάτι που δεν γνώριζε λεπτομερώς το περιεχόμενό του; Στις εναντίον του επιθέσεις πρωτοστατούν στα τηλεπρωινάδικα αγράμματοι δημοσιογράφοι -που δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι είπε..!- αλλά και πολίτες μέσω του Διαδικτύου. Καμία συζήτηση για την ουσία της αποκάλυψης (ουδείς γνώριζε πλην μιας παρέας-τι πρέπει να κάνουμε γι αυτό;).

Είναι μια κορυφαία απογοήτευση αυτό που συμβαίνει με την αποκάλυψη Χρυσοχοΐδη. Είμαστε μια κοινωνία που ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ. Μόνο μιλά. Μια κοινωνία χωρίς την στοιχειώδη παιδεία, για να αντιλαμβάνεται αυτά που την αφορούν. Η τρομακτική έλλειψη παιδείας ξεκινά από τα ΜΜΕ όπου απαίδευτοι, δημοσιογραφούν. Και συνεχίζεται με την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να παίρνει από αυτούς "γραμμή" και να αποφορτίζεται αμπελοφιλοσοφώντας.

Πώς θα σωθεί μια κοινωνία που αρνείται να ακούσει και να προβληματιστεί για όλα όσα την αφορούν;

                                                                                                  ΟΥΤΙΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης