Πύργος της Βαβέλ η κυβέρνηση στην Ελλάδα. Ποιές οι πέντε... φυλές!

Θα περίμενε κανείς πως η Ελλάδα με έναν μόνο τρόπο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την βαρύτατη οικονομική κρίση που την απειλεί. Με μιά ισχυρή κυβέρνηση, ενωμένη μια γροθιά. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Την ώρα που η κρίση του ευρώ είναι πια ο κατ εξοχήν αστάθμητος παράγοντας για το μέλλον της χώρας, η κυβέρνηση στην Ελλάδα θυμίζει έντονα τον Πύργο της Βαβέλ. Πέντε (τουλάχιστον) διαφορετικές πολιτικες και πολλές... ατομικές πολιτικές περιγράφουν την αλήθεια. Πέραν της οικονομικής πολιτικής που είναι υποδεικνυόμενη έτσι κι αλλιώς, όλα τα άλλα είναι εντελώς ρευστά και πιθανά. Δεν υπάρχει δηλαδή κεντρική πολιτική για κάθε τι.

Σήμερα στην κυβέρνηση εκδηλώνονται οι παρακάτω "τάσεις"
1. Παπαδήμος με Βενιζέλο και το οικονομικό επιτελείο. Όλοι τους αφοσιωμένοι στο να ολοκληρωθούν και τυπικά οι συμφωνίες με την τρόικα και να εφαρμοστούν σταθερά φορολογικά μέτρα γιά να εξασφαλίζονται τα έσοδα ώστε να μπεί η χώρα στην εποχή των πλεονασμάτων. Αυτή είναι η μοναδική απασχόλησή τους.

2.ΠΑΣΟΚ. Όσοι συμμετέχουν στην κυβέρνηση, θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ "πάντα είναι στην κυβέρνηση" οπότε επιθυμούν την μακροημερευσή της. Αναζητούν επίσης τρόπους να ηρεμήσουν εσωκομματικά. Φυσικά κάθε "πράσινο" υπουργείο έχει την δικιά του πολιτική. Σε κανέναν Παπαδήμο δεν πέφτει λόγος. Ο κάθε υπουργός ξέρει...

3. Οι... εκτός ΝΔ.Οι "έξι" της ΝΔ παριστάνουν τους μη συμμετέχοντες στην διακυβέρνηση της χώρας και πράγματι δεν συμμετέχουν. Η εντολή είναι να περιμένουν την 19η Φεβρουαρίου που θα γίνουν-υποτίθεται- εκλογές!

4. Καρατζαφέρης. Η επιδίωξη είναι να περάσει το μήνυμα ότι πλέον θα... συγκυβερνά. Όμως ο μεν Βορίδης αλλάζει το νόμο για τα ταξί, ενώ διαφωνεί μερικώς για την εφεδρεία, αναπτύσοντας δική του πολιτική! Το ίδιο και ο Γεωργιάδης που... άλλαξε τις πινακίδες του υπ. Ναυτιλίας. Ξόδεψε έστω και ένα ευρώ για να είναι πολυτονικές.

5. Οι Γερμανοί! Ως γνωστόν η Ελλάδα κυβερνάται και από τον κ. Ράιχενμπαχ ο οποίος έχει ήδη πεί ότι η χώρα "δεν μπορεί μόνη της" γι αυτό και ζητεί τον ορισμό... επιτρόπων ώστε το ελληνικό κράτος "επιτέλους να λειτουργήσει".

Σ αυτόν τον Πύργο της Βαβέλ είναι πλέον ξεκάθαρο ότι υπάρχει διάχυση της πολιτικής, κάτι που είναι τροχοπέδη για την ίδια την ανάπτυξη της χώρας.Η πολιτική κρίση στην Ελλάδα συνεχίζεται αμείωτη, τίποτα δεν έχει αλλάξει, εκτός από την θεαματική μείωση των κινητοποιήσεων των Ελλήνων πολιτών. Δεν διαδηλώνουν πια, μη έχοντας εναλλακτική λύση για να αλλάξουν κάτι στο ξεπερασμάνο και αποδεδειγμένα ανίκανο πολιτικό σύστημα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης