Πως το μεγαλεπήβολο σχέδιο Σαμαρά (ίδρυση νέου κόμματος) μίκρυνε : Όπως - όπως επιβίωση για όσο αντέξει

Το σχέδιο Σαμαρά - που ήδη έχει εγκαταλείψει - ήταν μεγαλεπήβολο. Κατέληγε στην δημιουργία ενός νέου μεγάλου κόμματος στον χώρο της Δεξιάς με ιδεολογική καθαρότητα, άφθαρτο, ευρωπαϊκό, χωρίς δεσμούς με το φαύλο παρελθόν της μεταπολίτευσης.

Ο Σαμαράς ήθελε να επαναλάβει αυτό που έκανε δυο φορές ο Κ. Καραμανλής όταν δημιούργησε την ΕΡΕ και δυο δεκαετίες μετά τη ΝΔ, ενώνοντας και... εξαγνίζοντας κάθε φορά τον συντηρητικό χώρο. Μάλιστα η ΝΔ του Καραμανλή, φτάνει τα 40 χρόνια και είναι το μακροβιότερο κόμμα στην σύγχρονη Ελλάδα.

Το σχέδιο Σαμαρά προέβλεπε την ίδρυση του νεου μεγάλου κόμματος αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του Μαϊου, μέσω εθνικών εκλογών! Μπορεί και να είχε το όνομα "Νέα Ελλάδα", όπως εμφάνισε ο ίδιος ένα "κίνημα" πριν λίγους μήνες. Θα στηριζόταν σχεδόν από όλους τους χώρους και "θα έφερνε το νέο" στον συντηρητικό χώρο.

Το εγχείρημα στηριζόταν κυρίως στην πολιτικά σαρωτική συμπεριφορά του ιδίου (γρήγορος, εργατικός, αδιαφορώντας για κανόνες και εσωτερική δημοκτατία κ.λπ. Στοιχεία που τον κρατούν στην πρωθυπουργία). Υπήρχαν και προϋποθέσεις βέβαια. Η χώρα να βγαίνει από την κρίση, η φτώχεια να αντιμετωπίζεται, η ανάκαμψη να δίνει ελπίδες, το κόμμα να τον ακολουθεί κ.α.  

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο θριάμβου του Σαμαρά έχει ήδη καταρρεύσει αφού τίποτα από τα παραπάνω δεν πήγε καλά : Οι 179 βουλευτές στο ξεκίνημα έχουν γίνει 153. Η ύφεση έχει εξοργίσει το 70% των Ελλήνων. Από αυτούς ούτε ένας δεν τον πιστεύει πια. Ο σύμμαχος (ΠΑΣΟΚ) εξαφανίζεται και αριθμητικά. Το φως στο τούνελ είναι οφθαλμοαπάτη. Η φτωχοποίηση σε συνδυασμό με τα φοβερά μέτρα αδικίας (φόροι, ποινικές διώξεις, απολύσεις κ.α.) δεν βοήθησαν...

Τι μπήκε αναγκαστικά λοιπόν στην θέση του μεγαλεπήβολου; Η επιβίωση! Ο Σαμαράς δεν σχεδιάζει πια τίποτε πέραν του να κρατηθεί στην εξουσία μέχρι τις ευρωεκλογές. Τότε και με βάση τα ποσοστά που θα λάβει ως ΝΔ θα πάρει αποφάσεις. Αν δηλαδή θα κάνει και βουλευτικές εκλογές αλλάζοντας περαιτέρω το τοπίο στην Βουλή, ή αν θα συνεχίσει όπως και σήμερα. Να "ροκανίζει" χρόνο πουλώντας ελπίδες ότι η ανάκαμψη και οι επενδύσεις έχονται.

Το νεό σχέδιο (επιβίωσης) Σαμαρά για τους επόμενους 6 μήνες έχει τα παρακάτω στοιχεία : 

* Κρυφή πρόσκληση όσων έχουν φύγει από τη ΝΔ να επιστρέψουν, ώστε μια μελλοντική αποχώρηση βουλευτών, να έχει αντικατασταθεί. Ακόμα και με την ΔΗΜΑΡ θα γίνουν κινήσεις συνεννόησης (μάλλον χωρίς αποτέλεσμα).

* Υπερπροβολή της προεδρίας του στην ΕΕ. (Για να ξεχνάμε τα της Ελλάδας).

* Το σοβαρότερο: Κούρεμα του ελληνικού χρέους (κατά 50%;), μείωση τόκων και επιμήκυνση. Ο τελικός θρίαμβος της συγκυβέρνησης που "απαλλάσει την χώρα από πολλά δίσ. ευρώ και ανοίγει τον δρόμο για απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά του χρέους". Αυτό είναι αποφασισμένο να γίνει και από την Μέρκελ.

* Μέτρα ανακούφισης με πρόσχημα το ψευδές πλεόνασμα (που ήδη το αποδέχονται οι Ευρωπαίοι περίπου εντυπωσιασμένοι). Παράδειγμα το ακατάσχετο των 1.000 ευρώ έγινε 1.500...

Ο κ. Σαμαράς σκέπτεται σοβαρά τούτο πια: Αφού έχω καταφέρει να κυβερνώ επί 20 μήνες εν μέσω φοβερών αντιξοοτήτων, γιατί να μην συνεχίσω έτσι κι όσο πάει; Αυτό είναι το μόνο σχέδιο που έχει. Τα άλλα έμειναν στα χαρτιά. Στις προθέσεις. Αν θα κάνει άλλες σκέψεις αυτές θα τις βγάλει η καλπη του Μαίου. Αλλά ακόμα και 15% να πάρει τότε αυτός θα συνεχίσει να κυβερνά "και όσο αντέξει".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης