Πως οι πολιτικοί οργάνωναν τις μίζες - Νέα διώξη κατά 32 προσώπων, ούτε ένας δεν είναι πολιτικό πρόσωπο

Όταν η συναλλαγή για πώληση όπλων, γίνεται στην ουσία με μια εκλεγμένη κυβέρνηση που θέτει με απόλυτο τρόπο ότι χωρίς πολλαπλές μίζες δεν θα υπάρξει σύμβαση, τι κάνεις; ΠΛηρώνεις αν θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου... Μόνο που στο τέλος ίσως βρεθείς εσύ κατηγορούμενος με τους κυβερνώντες  να κοιμούνται ήσυχοι στα σπίτια τους.

Έχουμε λοιπόν μια ακόμη περίπτωση όπου δόθηκαν, πιθανόν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, κατόπιν απαίτησης του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και των εγκάθετων κομματικών στελεχών τους στις θέσεις κλειδιά, μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια των υποβρυχίων και των ηλεκτρονικών συστημάτων τους.

Αυτό καταγράφει πρότασή του εισαγγελέα κ. Ευστάθιου Βεργώνη, την οποία αποκαλύπτει το ΒΗΜΑ. Με αυτήν παραπέμπονται 32 κατηγορούμενοι στην υπόθεση, κυρίως για δωροδοκίες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Τα ποσά αυτά διακινήθηκαν μέσω υπεράκτιων εταιρειών με τη μεσολάβηση τρίτων και σε πολλές τράπεζες του εξωτερικού. Μάλιστα την περίοδο 2002-2009 μόνο στην τράπεζα Barclays στη Βρετανία, σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα, διακινήθηκαν στους λογαριασμούς αυτούς 18.000.000 ευρώ.

Και η υπόθεση αυτή αποκαλύπτεται από τον πρώην αναπληρωτή εξοπλισμών κ. Α. Κάντα ο οποίος ας σημειωθεί ότι βρίσκεται πια στο σπίτι του...

Η "γραμμή" κάθε μίζας ήταν: Πολιτικός προϊστάμενος - υψηλά πειθήνια στελέχη τοποθετημένα από τον ίδιο για να υπογράφουν - επιτροπές επικυρώσεων πάλι με ημέτερους, απολύτως ελεγχόμενες - διανομή της λείας σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Στο σκαμνί κάθονται όλοι εκτός από τους πραγματικούς αρχηγούς, τους πολιτικούς. Οι οποίοι ψήφισαν ομόφωνα και νόμο για την τάχιστη ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ τέτοιων αδικημάτων, αν έχεις φυσικά την ιδιότητα του πολιτικού.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης