Πως ενώ μίλαγαν για 177 σίγουρα "ναι" τώρα θεωρούν επιτυχία και τα 165...

Πριν περίπου 40 μέρες και πριν ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου Προέδρου, οι κυβερνητικοί μαζί με τον συστημικό Τύπο διέρρεαν ότι απέμειναν μόνο 9 βουλευτές για να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 180. Υπήρχαν και τίτλοι όπως : "Σαμαράς  έχω τους 180", ή "Σαμαράς 177 - Τσίπρας 118". Μόνο τρεις βουλευτές ήσαν μετέωροι δηλαδή.

Πώς τώρα από τα παραπάνω φτάσαμε ο αριθμός μετάξύ 161 και 165 στην σημερινή ψηφοφορία να είναι "η βάση για να φτάσει η κυβέρνηση στους 180 στην τρίτη ψηφοφορία, αυτό, μόνο εφημερίδες σαν το Βήμα και το Έθνος το... ξέρουν (αλλά δεν το λενε).

Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση έχει : 155 βουλευτές των Κ.Ο. της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ συν έξι ανεξάρτητους που έχουν δηλώσει πως θα ψηφίσουν "ναι", δηλ. τους Σπύρο Λυκούδη, Γρηγόρη Ψαριανό, Χρήστο Αηδόνη, Κατερίνα Μάρκου που προέρχονται από την κεντροαριστερά και τους κεντροδεξιούς Παναγιώτη Μελά και Γιώργο Νταβρή.

Δεν αποκλείεται να καταγραφεί σήμερα θετική ψήφο από τον κεντροδεξιό ανεξάρτητο βουλευτή Κώστα Γιοβανόπουλο και τους πρωήν Χρυσαυγίτες Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα (που αποφυλακίστηκε). ΣΥΝΟΛΟ 164.

Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε βέβαια.

Στο μεταξύ στην άλλη πλευρά υπάρχει ενδεχόμενο να συγκεντρωθούν από σήμερα "τα όχι που πρέπει" δηλαδή πάνω από 121. Θα εξαρτηθεί από την στάση της Χρυσής Αυγής (υπήρξε φήμη ότι θα προτείνουν δικό τους Πρόεδρο) αλλά και από τους ανεξάρτητους που μοιράζονται ως εξής: 9 όχι, 9 ουδέτερα, 6 ναι, χωρίς να είναι και βέβαιο πάντως.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης