Πρόταση τόλμης και ρήξης για μια νέα πορεία και έξοδο από την κρίση από τον κ. Β. Κοντογιαννόπουλο

Πράξη ευθανασίας των παλαιών κομμάτων και αναγέννησης του πολιτικού συστήματος με σειρά ρηξικέλευθων μέτρων πρότεινε ο π. υπουργός κ. Βασίλης Κοντογιαννόπουλος στην παρουσίαση του βιβλίου του : "Γιατί η πολιτική". Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία πολιτικών προσώπων (στη φωτο Μητσοτάκης, Σημίτης σε στυγμιότυπο από την εκδήλωση), όπως Διαμαντοπούλου, Γιαννακου, Μεϊμαράκης, Γιαννίτσης κ.α.

Η αίθουσα "Μητρόπουλος" στο Μέγαρο Μουσικής ήταν κατάμεστη ενώ αρκετοί ήσαν και στους έξω χώρους, δηλαδή εκατοντάδες άνθρωποι τίμησαν τον ομιλητή.

Ο κ. Κοντογιαννόπουλος αφού εξήγησε ότι η τεράστια ευθύνη των πολιτικών συνοψίζεται στο βαθύ κομματικό - πελατειακό, αναξιοκρατικό κράτος που απορροφούσε εθνικούς πόρους, φόρους και δανεικά εις βάρος της ίδιας της ανάπτυξης της χώρας, πρότεινε:

* ΚΟΙΝΗ ΚΑΘΟΔΟ όλων των κομμάτων του ευρωπαίκού τόξου στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν. Αμέσως μετά η ίδια η πολιτική θα δημιουργήσει ισχυρά νέα κόμματα σετους τρεις βασικούς χώρους (Δεξιά, Κέντρο, Αριστερά). Όπως εξήγησε ο κ. Κοντογιαννόπουλος κανένα από τα παλιά κόμματα δεν εκφράζει με αξιοπιστί τον πολιτικό του χώρο.

* ΣΧΕΔΙΟ εθνικής ανασυγκρότησης. Ο κ. Κοντογιαννόπουλος προτείνει η επόμενη Βουλή να είναι Συντακτική, να επιβληθεί η απόλυτη διάκριση των εξουσιών, (Νομοθετική Εκτελεστική και Δικαστική δεν εμπνέουν πια τον σεβασμό αλλοτριώθηκαν από τον κομματισμό).

* Αλλαγή εκλογικού συστήματος, (200 βουλευτές), ασυμβίβαστο κομματικού στελέχους με δημόσια θέση, κατάργηση ασυλίας των βουλευτών κ.α.

* ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ (αποκομμένοναπό τα κόμματα), ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (βασισμένο στις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας χωρίς την εχθρική γραφειοκρατία και την διαφθορά), ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ (χωρίς κομματικούς εναγκαλισμούς) ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σε σφαλιστικό και κοινωνική πολιτική.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Ο κ. Κοντογιαννόπουλος πρότεινε επίσης Κυβέρνηση Εθνικής Ανόρθωσης, αφοσιωμένης στην τελική έξοδο από την κρίση, με συγκεκριμένο αναλυτικό πρόγραμμα επ΄αυτού.

Ο πρώην υπουργός κατέληξε: Πρέπει να κρατήσουμε τα κεκτημένα της μεταπολίτευσης και να ξεριζώσουμε τα όποια κακά της. Η πρότασή μου απευθύνεται στο σύνολο του πολτικού κόσμου. Πρέπι να έχει η χώρα μια πραγματική ευκαιρία ανόρθωσης και αυτό θα γίνει μόνο με συστράτευση, σχέδιο και ρήξη με το κακό παρελθόν.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης