Προς τριπλές εκλογές τον Μάϊο με ξαφνική τροπολογία

Τριπλές εκλογές τον Μάιο ετοιμάζει η κυβέρνηση. Τροπολογία που υπογράφουν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά την χρονική εναρμόνιση της διεξαγωγής των αναμετρήσεων για την ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών με την Κυριακή των ευρωεκλογών τον Μάιο του 2019. 

Η ρύθμιση κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον «Κλειθένη» και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει αποδεκτή από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, αν και στις προωθούμενες διατάξεις του σχεδίου νόμου όριζε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι βασική στόχευση του Μεγάρου Μαξίμου είναι η διεξαγωγή τριπλής εκλογικής αναμέτρησης -εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές.

Η ρύθμιση, προτείνει την «κατ' εξαίρεση και για πρώτη εφαρμογή του σχεδίου νόμου (Κλεισθένης) η διενέργεια των αμέσως επόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στον προβλεπόμενο με το υφιστάμενο νομοθετικό χρόνο, δηλαδή την προηγούμενη Κυριακή από την ημέρα διενέργειας ψηφοφορίας για την εκλογή ευρωβουλευτών.

Ακόμη προτέινουν, η εγκατάσταση των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών να γίνει την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 και να λήγει την 31η Δεκεμβρίου του 2023.

Τα παραπάνω περιγράφουν την παρακμή του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα. Όποιος κυβερνά αποφασίζει πότε θα γίνουν εκλογές... πάσης φύσεως. Μην εκπλαγείται αν η κυβέρνηση πάρει και μια εξάμηνη παράταση για το κόψιμο των συντάξεων ώστε να μην επηρεάσει τους πολίτες στην κάλπη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης