Προς κυβέρνηση εθνικής "ενότητας", μόνο με το...ΠΑΣΟΚ!

Ο Κ.Παπανδρέου με ψήφους 153-145 και δύο αποχές (Αποστολάκη,Παπαδημητρίου), πήρε εύκολα ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Βουλή. Χρειάστηκε μόνο να υποσχεθεί πως σήμερα θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει πως θα αρχίσει επαφές για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Όμως με ποια κόμματα; Η ΝΔ είπε αμέσως όχι,όπως φυσικά και τα κόμματα της αριστεράς! ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη θάλεγαν "ναι", μόνο αν συμετείχε και η ΝΔ.Έτσι τι μένει; Το ΠΑΣΟΚ μόνο του...Ακόμα και μια παραίτηση Παπανδρέου δεν είναι σίγουρη. Ο ίδιος είπε "να το συζητησουμε"  αλλά με...ποιόν;

Στο μεταξύ βαριά είναι η ήττα όσων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν "ναι", χωρις τελικά η εντολή τους- όπως έλεγαν -για νέα κυβέρνηση και παραίτηση Παπανδρέου να έχουν εξασφαλιστεί. Εν ολίγοις το πολιτικό σύστημα απεδείχθη και πάλι πολύ λίγο απέναντι στις ολιγαρχίες που το ποδηγετούν.

Τέλος μείζον το λάθος Σαμαρά να απουσιάζει από την Βουλή. Άν μιλούσε μετά τον Παπανδρέου και ξεκαθάριζε ότι δεν συναινεί θα έπαιρνε 153 ψήφους ο κ. Παπανδρέου;

Για τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου ορίστηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, αμέσως μετά την ψηφοφορία για την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση.

Η συνάντηση, όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Παπανδρέου, γίνεται για να τον ενημερώσει για την απόφαση του να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης ευρύτερης στήριξης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης