Πικρές αλήθειες από τους FT : Η διαχρονική Ελλάδα της υποταγής, των πλουσίων, των πελατειακών σχέσεων, της καταστροφής των αδυνάτων...

Οι πελατειακές πρακτικές και η δωροδοκία θα επιμείνουν στην Ελλάδα γράφουν οι Financial Times. Η εφημερίδα γράφει ότι το πρόγραμμα στήριξης της τρόικας θυμίζει στους Έλληνες πως οι μεγάλες δυνάμεις συχνά ασκούσαν τον έλεγχο στη χώρα τους, από την επανάσταση του 1821 ενάντια στην Οθωμανική κυριαρχία, ενώ για τους μεγαλύτερους σε ηλικία Έλληνες θυμίζει την κατοχή των Ναζί την περίοδο 1941-44 καθώς και την επιρροή των Βρετανία και ΗΠΑ στη μεταπολεμική Ελλάδα.

Η εφημερίδα αναρωτιέται: Η πενταετία κακουχιών και υποταγής στην τρόικα οδήγησαν τουλάχιστον στον εκσυγχρονισμό της πολιτικής κουλτούρας και της στάσης του κόσμου προς το κράτος; Ιδού η απάντηση:

Η κρίση επέφερε πλήγμα στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων, των δωροδοκιών, ωστόσο η διαφθορά στο δημόσιο τομέα και οι πελατειακές σχέσεις παραμένουν.  Για δε τον ιδιωτικό τομέα, οι πλούσιοι Έλληνες δεν έκαναν καμία θυσία για να βοηθήσουν τη χώρα τους με αποτέλεσμα η κρίση να πλήξει τις μεσαίες και φτωχές τάξεις.

Οι πελατειακές σχέσεις και ο εγωισμός των πλουσίων επιβίωσαν όλα τα δεινά του 20ού αιώνα, δύο παγκόσμιους πολέμους, ξένη κατοχή, εμφύλιο πόλεμο και χούντα. Μην απορείτε εάν επιβιώσουν και την τρόικα, αφού φύγουν οι τελευταίοι ξένοι ηγεμόνες της χώρας, γράφουν οι FT.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης