Πεντάμηνο σχέδιο Σαμαρά με κύριο ισχυρισμό ότι βγαίνουμε από την κρίση

Σχέδιο πέντε μηνών εφαρμόζει πλέον η κυβέρνηση "παίζοντας τα ρέστα της" απέναντι σε δανειστές και Έλληνες πολίτες. Ο κ. Σαμαράς έχει ήδη "δώσει γραμμή" και στους υπουργούς του ώστε όλοι μαζί να ισχυρίζονται ότι η ελληνική οικονομία έχει οριστικά διορθώσει πορεία αφού : 
* Έχει πλέον κάθε χρόνο πλεόνασμα και μάλιστα αυξανόμενο αφού το 2014 θα είναι μεγαλύτερο του 13. Πρόκειται πεί ψεύδους. Το πλεόνασμα του 13 οφείλεται σε παρακρατήσεις ακόμα και κοινοτικών κονδυλίων που τα έχουν στερήσει από δικαιούχους. Ουσιαστικά υπάρχει και πάλι έλλειμμα. Επιπλέον το πλεόνασμα του 14 είναι εντελώς θεωρτικό).
* Η χώρα δεν χρειάζεται δανεικά από την ΕΕ και το ΔΝΤ. (Κι άλλο ψέμμα. Οι δανειστές είναι έτοιμοι να ξαναδανείσουν την χώρα με ένα ακόμα μνημόνιο που απλώς θα το βαφτίσουν για ψυχολογικούς λόγους αλλιώς).
* Δεν χρειάζονται νέα εισπρακτικά μέτρα. (Ψέμμα. Αμέσως θα διαφανεί ότι θα πρέπει να παρθούν -και θα παρθούν - νέα φορολογικά μέτρα εν κρυπτώ, τακτική μόνιμη πια).
Ο κ. Σαμαράς είναι ο εκπρόσωπος της πολιτικής "πουλάμε ελπίδα". Εξαιρετικά σκληρός παίκτης πολιτικά, καλύπτει την αποτυχία του στην διακυβέρνηση της χώρας μιλώντας συνεχώς για ανάκαμψη και φως (που ποτέ δεν έρχεται). Αυτή η τακτική θα ενταθεί σε μεγάλο βαθμό στο 5μηνο που διανύουμε, αφού υπάρχει η Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ, η οποία είναι ένα προκάλυμμα καπνού. Θα μιλούν για το κύρος της χώρας, ενώ φα κρύβουν τις τρύπες.
Στόχος : Οι ευρωεκλογές στις οποίες ο κ. Σαμαράς θέλει να μετρήσει την αποδοχή στο πρόσωπό του. Ωστόσο, ακόμα και αν τα ποσοστά που λάβει είναι χαμηλά, δεν θα τα συνδέσει με την πορεία της κυβέρνησης του. Θα συνεχίσει.
Και το 2014, θα είμαστε στο ίδιο έργο (μόνιμοι) θεατές. Η τρόικα κάνει ποδαρικό το 2014 ζητώντας κι άλλα μέτρα που όπως είπαμε η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει, ώστε να ισχυρίζεται ότι η ελληνική οικονομία έχει οριστικά διορθώσει την πορεία της. 
Οι κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) έχουν εντοπίσει διαφορές ύψους 1,2 δισ. ευρώ και ζητούν εισπρακτικά μέτρα. Η τρόικα θέλει τα μέτρα για να εγκρίνει την δόση των 3,1 δισ. ευρώ από την πλευρά της ΕΕ στο Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου και των δύο δόσεων των 1,8 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ (σύνολο 3,6 δισ. ευρώ) στο τέλος Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου. 
Στην Ελλάδα θα ξαναέρθουν μετά τις ευρωεκλογές.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης