Παραιτήθηκαν Βορίδης, Ροντούλης, Γεωργιάδης και Ξενογιαννακοπούλου

Μπαράζ παραιτήσεων στην κυβέρνηση. Πριν από λίγο παραιτήθηκε και η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Την παραίτησή τους από την κυβέρνηση υπέβαλαν ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ύστερα από την απόφαση του κ. Καρατζαφέρη να μην υπερψηφίσει το προσύμφωνο της νέας δανειακής σύμβασης. Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει στις 6.00 και βρίσκεται πλέον προ των πυλών ανασχηματισμού.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Ροντούλης αναφέρει πως θεωρεί την παραμονή του στην κυβέρνηση ασύμβατη με την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί και αφού ευχαριστεί τον κ. Παπαδήμο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, διαβεβαιώνει ότι η εκτίμηση και ο σεβασμός προς το πρόσωπό του παραμένουν.

Οι κ. Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης προσήλθαν μαζί πριν από λίγο στη Βουλή και σύμφωνα με πληροφορίες προτίθενται να διαφοροποιηθούν από την απόφαση του προέδρου τους και να υπερψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση, κάτι που ήδη άφησε να διαφανεί με την πρώτη του τοποθέτηση ο Μάκης Βορίδης, μετά την παραίτησή του: «θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της για τη σωτηρία της χώρας».

«Από τη στιγμή που ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν στηρίζει τη δανειακή συμφωνία, είναι λογικό να υπάρξει ανασχηματισμός» ανέφερε με δηλώσεις του στον Guardian ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.


Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Έθνος

Δείτε επίσης