Παπανδρέου: Κυβέρνηση σήμερα χωρίς εμένα Πρωθυπουργό

Σαφέστατη δήλωση πριν από λίγα λεπτά από τον κ. Παπανδρέου. Πρέπει σήμερα κιόλας να συμφωνηθεί με την ΝΔ και τον κ. Σαμαρά μια νέα κυβέρνηση στην οποία ο ίδιος δεν θα είναι πρωθυπουργός. Με την δήλωση αυτή ο κ. Παπανδρέου φαίνεται να ζητά από τον κ. Σαμαρά να μην προηγηθεί η παραίτησή του της όποιας συμφωνίας ακολουθήσει. Όλα αυτά λίγο πριν την συνάντηση των δύο αρχηγών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Νωρίτερα συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο στο οποίο ο πρωθυπουργός διένειμε κείμενο επτά σημείων που θα πρέπει να απασχολήσουν τον κ. Σαμαρά.

*Εκταμίευση της 6ης δόσης

*Αμεση έναρξη και το ταχύτερο δυνατόν ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Τρόϊκα για το νέο πρόγραμμα.

*Κατάθεση πριν τις 20 Νοεμβρίου και ψήφιση πριν τις 31 Δεκεμβρίου του Προϋπολογισμού 2012.

*Ολοκλήρωση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2011 στο πλαίσιο της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου.

*Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών και των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων στην διαδικασία που προβλέπει η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου.

*Διαμόρφωση των νομικών και χρηματοοικονομικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή του νέου σχήματος συμμετοχής του Ιδιωτικού Τομέα (PSI).

* Εκταμίευση α΄ δόσης του νέου προγράμματος για την κάλυψη δανειακών αναγκών της Ελλάδας (επιπλέον 20 δισεκατομμύρια ευρώ) πριν το τέλος Φεβρουαρίου 2012.

Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία και στα δύο κόμματα ότι η συνάντηση στον κ. Παπούλια θα αποδώσει.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης