Παγιωμένη η διψήφια διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Το 61% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν τα μέτρα τέταρτο μνημόνιο και δεν θεωρούν αποτελεσματική τη διαπραγμάτευση για τα χρέος.

Στη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) η ευρύτατη απογοήτευση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία δεν αφήνει ανεπηρέαστους ούτε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που με εντυπωσιακά υψηλά ποσοστά  «καταψηφίζουν» μαζικά τα μέτρα.   

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι σχεδόν οκτώ στους δέκα (78%) από τον γενικό πληθυσμό και έξι στους δέκα (61%) από τους ψηφοφόρους που στις τελευταίες εκλογές επέλεξανΣΥΡΙΖΑ  θεωρούν ότι η κυβέρνηση ψήφισε τέταρτο μνημόνιο. 
Εντυπωσιακό είναι το εύρημα σύμφωνα με το οποίο το 40% των ερωτηθέντων στη σφυγμομέτρηση του ΠΑΜΑΚ θεωρούν ότι το προσφάτως ψηφισθέν από την κυβέρνηση πακέτο μέτρων είναι το πιο επώδυνο συγκριτικά με εκείνα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Στην πρόθεση ψήφου, εξάλλου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το πολύ υψηλό που έχει αποσπάσει τους τελευταίους μήνες, αν και σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη μέτρηση εμφανίζεται ελαφρώς μειωμένο, υποχωρώντας από τις 17,5 εκατοστιαίες μονάδες στο 16%. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5% (από 33%), ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5% (από 15,5%). 

Στο 7,5% υπολογίζεται η δύναμη της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ, 5,5% καταγράφει η ΔΗΣΥ, 2,5% η Ένωση Κεντρώων, 2% οι ΑΝΕΛ, 1,5% Το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας, 1% καταγράφουν η Ελληνική Λύση και η ΛΑΕ, 4,5% άλλο κόμμα, ενώ 14,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν «αναποφάσιστοι».

Στην παράσταση νίκης, τέλος, η ΝΔ συγκεντρώνει 69% έναντι 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης