Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Λ. Παπαδήμος

Λ. Παπαδήμος: Δανειζόμασταν ως χώρα όχι για να επενδύουμε στην ανάπτυξη, αλλά για να καταναλώνουμε χωρίς μέτρο. Έτσι ήταν αδύνατον να επιστρέψουμε τα δανεικά. Η δημοσιονομική εξυγίανση και η γοργή ανάπτυξη, είναι τα κλειδιά για να αντιμετωπίσει η Ελλάδα την ανεργία αλλά και τα μεγάλα δημόσια χρέη της.

Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο κ. Λουκάς Παπαδήμος στην  διάρκεια της ομιλίας του κατά την οποία ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, την οποία και έλαβε με 255 "ναι" και 38 "όχι". Οι διαρροές ήσαν αυτές που είχαν προαναγγελθεί, με κυριότερη αυτή του κ. Καμμένου. Ακόμη δεν ψήφισαν 8 βουλευτές.

Ο κ. Παπαδήμος, κατηγόρησε το πολιτικό σύστημα ως υπεύθυνο για την οικονομική κατάσταση της χώρας, λέγοντας: " Δανειζόμασταν χωρίς αυτά τα κονδύλια να πάνε στην ανάπτυξη, ώστε να αποφέρουν  πλεονάσματα για να μπορούμε να αποπληρώνουμε". Είπε ακόμη ότι μια έξοδος από το ευρώ θα είναι καταστροφική, αφού "ο πλούτος της χώρας, δημόσιος και ιδιωτικός θα εξαγοράζεται πάμφθηνα".

Μίλησαν 115 βουλευτές ορισμένοι από τους οποίους διαχώρισαν τη θέση τους από την κομματική γραμμή. Δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν.Ο Κ. Κατσούρας ( Θεσπρωτία ) που είπε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μιντιακή και ο μουσουλμάνος βουλευτής Ξάνθης Μάνταζιν για την συμπεριφορά του ΛΑΟΣ απέναντι στην μειονότητα. Ο κ. Καστανίδης κατήγγειλε την συμμετοχή του ΛΑΟΣ. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε και πάλι ότι "δεν υπογράφει", αλλά ο κ. Παπαδήμος εξήγησε ότι μάλλον θα πρέπει να υπογράψει "αφού μας δανείζουν για πολλά χρόνια".

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης