Πέντε λόγοι που απομυθοποιούν τον κ. Παπαδήμο (και τον περιορίζουν να είναι μόνον ένας εκπρόσωπος της μετριοκρατίας).

Παπαδήμος

Η προώθηση του κ. Παπαδήμου στην πρωθυπουργία της χώρας έγινε για δύο διαφορετικούς λόγους. Ο πρώτος για να διασωθεί έστω και προσωρινά το πολιτικό σύστημα. Η οργή των πολιτών είχε πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, την ώρα που η τρόικα απειλούσε -υποτίθεται- την χώρα με πτώχευση. Οι πολιτικοί υποχρεώθηκαν στην επιλογή Παπαδήμου και πράγματι προσωρινά δικαιώθηκαν. Η οργή των πολιτών (που "μπερδεύτηκαν"), καταλάγιασε. Ο δεύτερος λόγος ήταν η παρότρυνση μερίδας του σοβαρού Τύπου να αναλάβει τα ηνία της χώρας ένας "σωτήρας", μακράν των πολιτικών.Είναι όντως "σωτήρας" για την χώρα, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος;¨Πέντε σοβαροί λόγοι βεβαιώνουν πως όχι. Ασ τους δούμε με χρονική σειρά:

  • "Όχι στο κούρεμα του χρέους θα είναι καταστροφή για την χώρα". Το'λεγε δυό μόλις μήνες πριν γίνει πρωθυπουργός..! Σήμερα δεν διαφωνεί καθόλου στο "κούρεμα" που έχει φτάσει στο 68% (μαζί με την μείωση του επιτοκίου) και, όπως λένε θα πρέπει να φτάσει ακόμα και στο 90% για να γίνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο.Πότε είχε τη σωστή άποψη ως έγκυρος οικονομολόγος; Τότε ή τώρα (που απλώς παρακολουθεί την τρόικα να αποφασίζει;)
  • Ανέλαβε πρωθυπουργός χωρίς να επιβάλλει ούτε έναν όρο στο πολιτικό σύστημα! Έτσι δημιουργήθηκε μια κυβέρνηση 50 υπουργών με αποτέλεσμα σήμερα να μιλάνε για "ανάγκη"... ανασχηματισμού! Δεν επέβαλε επίσης δικά του πρόσωπα στο σχήμα. Έτσι, δεν μπορεί να κυβερνήσει φυσικά.
  • Δεν του πέρασε καν από το μυαλό να κερδίσει τους απλούς ανθρώπους παίρνοντας ένα μέτρο υπέρ τους. Αν και γνωρίζει ότι το περίφημο χαράτσι -που έχει συνδεθεί παράνομα και αντισυνταγματικά με το ρεύμα της ΔΕΗ- καταδικάζει τους μη έχοντες, ανακοίνωσε την επέκταση του μέτρου για δυο ακόμα χρόνια χωρίς να 
  • απαιτήσει να μην συνδέεται αυτός ο έκτακτος φόρος με το ρεύμα. Ήδη 140.000 νοικοκυριά δεν μπόρεσαν να πληρώσουν και η ΔΕΗ ξεκίνησε να κόβει το ρεύμα των φτωχών στην καρδιά του χειμώνα.
  • Είναι αυτός που συμφώνησε με τον Βενιζέλο και πρότειναν στην τρόικα να μειωθούν οι κατώτατοι μισθοί και να καταργηθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός "χάριν της ανταγωνιστικότητας". Η τρόικα ποτέ δεν το πρότεινε. Το ότι το πρότειναν Παπαδήμος-Βενιζέλος τους περιγράφει φυσικά...
  • Μόνο φόροι επί των άνεργων, των κατεστραμμένων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των απολυμένων. Ούτε ένα μέτρο για την ανάπτυξη της χώρας που είναι μονόδρομος για την σωτηρία της Ελλάδας. Εν ολίγοις είναι ένας "yesman" της πολιτικής Βενιζέλου, χωρίς να έχει προτείνει το παραμικρό.

Η παρουσία του κ. Παπαδήμου στον πρωθυπουργικό θώκο, έχει πάψει να έχει νόημα και για το πολιτικό σύστημα, (η οργή επιστρέφει) και γιά την χώρα (τίποτε δεν άλλαξε). Ορισμένοι του δίνουν ρόλους πάντως. Άλλοι τον βλέπουν αρχηγό κόμματος προτεινόμενο από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Άλλοι ως πρόταση του Γ. Παπανδρέου να είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ για να συγκρατήσει την πτώση των ποσοστών και να παραμείνει ο ίδιος πρόεδρος. Το πιθανότερο βέβαια είναι ο κ. Παπαδήμος να περάσει ως ένας διάττοντας αστέρας που θα σβήσει, μη έχοντας λόγο ύπαρξης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης